Солодкий пиріг з вишнею

10 8 40 хв. 180 хв.

Дуже смачна і улюблена всіма випічка до чаю — пироги з вишнями. Особливо цінний і гарний пиріг, якщо він приготовлений своїми руками. А для цього випадку стане в нагоді нескладний рецепт солодкого пирога з вишнями з дріжджового безопарного тіста.

Продукти
  • Для тіста:
  • Дріжджі сухі активні — 7 г
  • або дріжджі свіжі — 20 г
  • Молоко — 1 склянка
  • вода — 1 склянка
  • Яйця — 2 шт
  • Цукор — 0,25 склянки
  • Борошно — 3 склянки, Масло вершкове, рослинне або маргарин — 4 ст. ложки
  • Для начинки:
  • Вишня без кісточок — 2 склянки, Цукор — 0,5 склянки
  • Жовток для змащування — 1 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом солодкого пирога з вишнями перед вами.

Шаг №2

Як приготувати солодкий пиріг з вишнею:

Розчиніть цукор у теплій воді або молоці (0,5 склянки).

Шаг №3

Розчиніть дріжджі в невеликій кількості теплої води (молока) з цукром.

Шаг №4

Просійте борошно. До дріжджів додати 0,5 склянки води (або молока), яйця, сіль, перемішайте. Всипте просіяне борошно.

Шаг №5

Замісіть тісто, додавши в кінці рослинна (або розтоплене вершкове масло).

Шаг №6

Тісто накрийте кухонним рушником і залиште на 2-3 години, щоб воно підійшло (за цей час тісто слід 2-3 рази обім'яти, приблизно через кожні 40 мнуть).

Шаг №7

Вишню вимийте, очистіть від кісточок.

Шаг №8

Увімкніть духовку.
Готове тісто розділіть на 2 нерівні частини (2/3 і 1/3). Більшу частину розкачайте в пласт товщиною 0,5-0,7 див.

Шаг №9

Форму змастіть рослинною олією (1 ч. ложка). Тісто перекладіть в невисоку форму. Краї тіста злегка витягніть і викладіть на краю форми.

Шаг №10

Викладіть на основу пирога вишню, посипте її цукром за смаком.

Шаг №11

Розкачайте другу частину тіста. Накрийте другою розкатаної частиною тіста основу пирога. Краї пирога акуратно зліпіть.

Шаг №12

Пиріг з вишнею не слід ставити на расстойку, так як з-за ягідного соку тісто може розмокнути. Відокремте жовток від білка. Змастіть пиріг зверху яєчним жовтком. Пиріг можна наколоти виделкою, щоб не вздувался при випічці.

Шаг №13

Поставте пиріг в духовку на середню полицю. Випікайте пиріг з вишнею 15-20 хвилин при температурі 200-220 градусів.

Шаг №14

Солодкий пиріг з вишнею готовий!

Шаг №15

Готовий солодкий пиріг з вишнею в розрізі. Приємного апетиту!

Вгору