Скумбрія, запечена у фользі

50 хв.

Приготуємо на вечерю смачну рибку. Беремо скумбрію, овочі і починаємо творити. Смак приголомшливий.

Продукти
  • Скумбрія заморожена (або свіжа) - 1 шт
  • Печериці - 3-4 шт.
  • Помідор - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Приправа для риби - на смак
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Майонез (пісний) - 3-4 ст. ложки
  • або рослинне масло - 2-3 ст. ложки
  • Лимонний сік - 1 ч. ложка
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти для страви перед вами.

Шаг №2

Скумбрію розморозити, промити.
Включити духовку.

Шаг №3

У скумбрії відрізати голову, розрізати черевце, рибу очистити від нутрощів і темної плівки, добре промити. Розрізати рибу вздовж хребта, спинку не розрізати. Вийняти хребет. Філе посолити, поперчити. Збризнути соком лимона.

Шаг №4

Змастити тонким шаром майонезу. Залишити на 5-10 хвилин для маринування.

Шаг №5

Тим часом цибулю почистити, помити гриби, помідори і ріпчасту цибулю. Помідор нарізати кружечками. Цибулю нарізати півкільцями. Гриби нарізати пластинками.

Шаг №6

Фольгу змастити майонезом або рослинним маслом.

Шаг №7

Викласти рибку на фольгу. На рибу викласти шарами цибулю, гриби і помідор. Зверху змастити майонезом.

Шаг №8

Закрити фольгу. Викласти в підготовлену рибу на деко. Поставити деко на середню полицю. Випікати скумбрію при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Потім фольгу відкрити, полити рибку соком, який вона випустила при запіканні. Пекти ще 10 хвилин.

Шаг №9

Скумбрія, запечена у фользі, готова. Подавати з рисом або смаженою картоплею.
Приємного апетиту!

Вгору