Скумбрія, запечена з молодою картоплею

9 2 40 хв. 80 хв.

Запечена скумбрія — це завжди смачно. А з молодою картоплею та під сметанним соусом — пальчики оближеш!

Продукти
  • Риба — 0,5 кг
  • Картопля молода — 0,5 кг
  • Борошно — 1,5-2 ст. ложки, Масло рослинне — 1,5 ст. ложки
  • Сметана — 200 г
  • Сухарі мелені — 1 ст. ложка
  • Сіль — 2 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 1-2 щіпки
  • Зелень для прикраси — 0,5 пучка
Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

Очистити і відварити картоплю. Для цього залити його водою, довести до кипіння, посолити (1 ч. ложка) і варити при слабкому кипінні 30 хвилин. Охолодити. Якщо він великий, нарізати скибочками.

Шаг №3

Підготувати рибу. Для цього її потрібно випатрати, відрізати голову і хвіст. Велику нарізати навпіл, дрібну використовувати цілком.

Шаг №4

Посолити (0,5 ч. ложки), запанірувати в борошні.

Шаг №5

На сковороді розігріти олію. Викласти рибу. На сильному вогні підрум'янити з обох сторін на сковороді. Спочатку смажити 2-2,5 хвилини з одного боку.

Шаг №6

А потім 1,5 хвилини з іншого боку.

Шаг №7

Борошно всипати в сметану, додати сіль (0,25 ч. ложки) — так сметанна заливка буде смачніше.

Шаг №8

Включити духовку.

Змастити маслом сотейник, влити на дно половину порції сметани, заправлений мукою.

Шаг №9

Викласти картоплю.

Шаг №10

Поверх нього покласти підготовлену рибу.

Шаг №11

Залити рештою сметаною.

Шаг №12

Посипати меленими сухарями. Запекти в духовій шафі при температурі 180 градусів до рум'яної скоринки (40 хвилин).

Шаг №13

Подати в посуді, в якій страва запікалося або на порційній тарілці. Прикрасити зеленню і, за бажанням, скибочками лимона.

Вгору