Скумбрія, запечена з молодою картоплею

9 2 40 хв. 80 хв.

Запечена скумбрія — це завжди смачно. А з молодою картоплею та під сметанним соусом — пальчики оближеш!

Продукти
  • Риба — 0,5 кг
  • Картопля молода — 0,5 кг
  • Борошно — 1,5-2 ст. ложки, Масло рослинне — 1,5 ст. ложки
  • Сметана — 200 г
  • Сухарі мелені — 1 ст. ложка
  • Сіль — 2 ч. ложки
  • Перець чорний мелений — 1-2 щіпки
  • Зелень для прикраси — 0,5 пучка
Покрокове приготування
1 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 1

:)
2 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 2

Очистити і відварити картоплю. Для цього залити його водою, довести до кипіння, посолити (1 ч. ложка) і варити при слабкому кипінні 30 хвилин. Охолодити. Якщо він великий, нарізати скибочками.

3 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 3

Підготувати рибу. Для цього її потрібно випатрати, відрізати голову і хвіст. Велику нарізати навпіл, дрібну використовувати цілком.

4 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 4

Посолити (0,5 ч. ложки), запанірувати в борошні.

5 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 5

На сковороді розігріти олію. Викласти рибу. На сильному вогні підрум'янити з обох сторін на сковороді. Спочатку смажити 2-2,5 хвилини з одного боку.

6 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 6

А потім 1,5 хвилини з іншого боку.

7 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 7

Борошно всипати в сметану, додати сіль (0,25 ч. ложки) — так сметанна заливка буде смачніше.

8 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 8

Включити духовку.

Змастити маслом сотейник, влити на дно половину порції сметани, заправлений мукою.

9 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 9

Викласти картоплю.

10 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 10

Поверх нього покласти підготовлену рибу.

11 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 11

Залити рештою сметаною.

12 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 12

Посипати меленими сухарями. Запекти в духовій шафі при температурі 180 градусів до рум'яної скоринки (40 хвилин).

13 Скумбрія, запечена з молодою картоплею, шаг 13

Подати в посуді, в якій страва запікалося або на порційній тарілці. Прикрасити зеленню і, за бажанням, скибочками лимона.

Вгору