Скумбрія по-фламандські

7 4 20 хв. 70 хв.

Скумбрія, запечена в духовці з травами. Приємний смак і соковите м'ясо. Пісне страву. Це блюдо бельгійської кухні, але більша частина бельгійських страв за походженням французькі чи голландські.

Продукти
  • Скумбрія - 500 г
  • Лимон - 1 шт
  • Зелень кервелю і естрагону (якщо такий зелені немає, то хоча б зелень кропу і петрушки) подрібнена - по 1 ст. ложці
  • Сіль - за смаком
  • Чорний перець мелений - 1 щіпка
  • Мускатний горіх мелений - щіпка
  • Олія рослинна - 1 чайна ложка
Приготування

Як робити: Скумбрія по-фламандські? Дуже просто читайте далі...

Невеликий такий шматочок запеченої скумбрії (100 г) забезпечує організм необхідною кількістю мікроелементів і корисних жирних кислот Омега-3.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати скумбрію, запечену в духовці з травами:

Скумбрію очистити, випатрати, вимити й обсушити.

Шаг №2

Зелень подрібнити, додати сіль, спеції і 0,5 чайної ложки масла. Все змішати і 2/3 частини вкласти в черевце скумбрії.
Збризнути скумбрію соком половини лимона і обмазати залишилася сумішшю.

Пергамент змастити маслом, викласти на нього скумбрію і загорнути.
Тушкувати в духовці при температурі 170 градусів 45-50 хвилин.

Готову запечену скумбрію розгорнути, збризнути соком половини лимона і подавати в гарячому вигляді з відварною картоплею або салатом.

Шаг №3

Запечена скумбрія готова.
Приємного апетиту!

Вгору