Скумбрія малосольна

4 25 120 хв. 1500 хв.

Рецепт малосольною скумбрії в бочці або емальованому посуді. Годиться, якщо вам потрібно в домашніх умовах засолити не тільки одну-дві скумбрії, а хоча б кілька кілограмів риби або більше.

Продукти
  • Скумбрія — 5 кг
  • Сіль — 1 кг
  • Розсіл:
  • Вода — 2 л.
  • Сіль — 500 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Продукти за рецептом малосольною скумбрії перед вами.

Шаг №2

Як зробити малосольну скумбрію в домашніх умовах:

Підготовлену рибу промити в холодній воді, видалити нутрощі, не розрізаючи черевця. Зручно витягнути через зяброву щілину, разом з зябрами.

Шаг №3

Занурити рибу на 2-3 хв в слабкий розсіл (на 1 л холодної води розчинити 50 г солі), вийняти і дати стекти рідини.

Шаг №4

В емальований посуд або бочки рибу укладають шарами, пересипаючи сіллю (на одну рибку близько 1 ст. ложки солі). На верхній шар риби насипати більше солі, покласти дерев'яний кружок і гніт.

Шаг №5

Зробити розсіл, для цього розчинити сіль (450 г) в холодній кип'яченій воді (2 л).

Шаг №6

Витримавши скумбрію під гнітом 24 год, злити утворилася рідина. Скумбрія малосольна готова. Для зберігання рибу залити розсолом, залишити в холодному місці. Кількість розсолу повинна відповідати кількості злитої рідини.

Шаг №7

Малосольна скумбрія готова до подачі на стіл. Приємного апетиту!

Вгору