Сконы з ягодами

11

Сконы - англійська, вірніше шотландська випічка (коржики, булочки, або навіть печиво) з пісочного тіста з різними начинками. В цей раз в якості начинки для сконов я використовувала ягоди.

Продукти
  • Масло вершкове - 10 ст. л.
  • Ожина та/або чорниця та/або малина - 1,5 склянки
  • Молоко - 1/2 склянки, Сметана - 1/2 склянки, Борошно - 2 склянки
  • Цукор білий - 1/2 склянки + для присипки
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Сода - 1/4 ч. л.
  • Дрібна лимонна цедра - 1 ч. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати сконы з ягодами:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 210 градусів. Велике деко застелити пергаментом. Від загальної кількості олії відокремити приблизно 8 столових ложок і заморозити одним шматком в морозильній камері, потім натерти на крупній тертці і тримати в морозильній камері до моменту, коли масло знадобиться. Ягоди теж покласти в морозилку.
2. Молоко та сметану злегка збити міксером на невеликій швидкості, накрити і поставити в холодильник для охолодження.
3. У мисці середнього розміру змішати борошно, 1/2 склянки цукру, розпушувач, соду, лимонну цедру і сіль. Додати в цю масу подрібнене вершкове масло і руками перемішати до утворення однорідної крихтоподібною маси. Ввести в цю масу молочну суміш і добре перемішати лопаткою.
4. Викласти розсипчасте тісто на присипану борошном поверхню і місіть руками протягом 6-8 хвилин, утворюючи однорідну масу.
5. Розкачати тісто в квадрат 30х30 сантиметрів. Краї загорнути вгору.

Шаг №2

6. Ще раз загорнути краї вгору, утворюючи квадрат розміром 10х10 сантиметрів. У такому положенні перекласти тісто на присипану борошном поверхню і поставити в морозильну камеру на 5 хвилин.

Шаг №3

7. Перекласти заморожене тісто на робочий стіл і знову розкачати квадрат розміром 30х30 сантиметрів. Викласти на корж ягоди і руками втиснути їх у тісто.

Шаг №4

8. Згорнути корж рулетом.

Шаг №5

9. З рулету сформувати прямокутник розміром 30х10 сантиметрів.

Шаг №6

10. Прямокутник порізати на 4 рівних квадрата, а потім кожен квадрат розрізати по діагоналі.
11. Викласти трикутники на деко. Решту 2 столові ложки вершкового масла розтопити і змастити ним трикутники на деко, посипати заготовки для сконов невеликою кількістю цукру. Поставити деко в розігріту духовку і випікати сконы 18-25 хвилин, до золотисто-коричневого кольору. Перекласти готові сконы на решітку і дати охолонути протягом приблизно 10 хвилин.
Подавати ягідні сконы теплими або повністю теплими.

Вгору