Скони з маслом і джемом

10

Сконы - британські несолодкі булочки з бездріжджового тіста. Вони відмінно підходять для сніданку або іншого чаювання.

Продукти
  • Охолоджене Масло вершкове (різане кубиками) - 55 г
  • Молоко - 400 г
  • Борошно - 450 г
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Молоко (для глазурування)
  • Для сервіровки:
  • Масло вершкове
  • Джем
  • збиті Вершки
Приготування

Як робити: Скони з маслом і джемом? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 230 градусів. У великій мисці з'єднати борошно, розпушувач і сіль.

2. Викласти в муку шматочки вершкового масла і добре перемішати руками, утворюючи однорідну, крошкообразную масу.

3. Молоко змішати з лимонним соком, залишити при кімнатній температурі на 1 хвилину. Потім ввести в борошняну суміш і замісити однорідне тісто, але сильно його не забивати.

4. Розкачати тісто на присипаної борошном поверхні до товщини приблизно 2,5 см (фото 1).

5. Круглої, присипаній борошном формою, діаметром 5 см вирізати з тіста 12 кіл. Викласти кола на присипаний борошном деко. Решта обрізки тіста з'єднати, обім'яти, розкачати і так само вирізати круги. Всі кола на деко змастити молоком.

6. Помістити деко в розігріту духовку і випікати сконы близько 20 хвилин.

7. Дістати деко з духовки, перекласти на чисте кухонний рушник, закутати. Через хвилин 5-10 сконы можна розрізати навпіл, змастити вершковим маслом і подавати з джемом (фото 2).

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору