Сконы з цибулею і горіхами

11

Британські булочки з пісочного тіста завоювали визнання у наших господинь, і не дарма - сконы відмінно підходять для сніданку або просто до чаювання. Рецепт сконов з цибулею, волоськими горіхами і насінням зіри - один з моїх улюблених.

Продукти
  • Волоські горіхи (подрібнені) - 1 склянка (90 г)
  • салатний Цибулю білий (дрібно рубаний) - 1 шт.
  • Насіння куміна (зіри) (злегка раскрошенные) - 1 ч. л.
  • Масло вершкове - 90 г (7 ст. л.)
  • Олія оливкова - 15 г (1 ст. л.)
  • Борошно - 200 г
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Вівсяні пластівці швидкого приготування - 25 г (1/4 склянки)
  • Коричневий цукор - 1 ч. л.
  • Чебрець свіжий (рубаний) - 1 ч. л.
  • Пахта або кисле молоко - 120-150 г
  • Молоко - для змазування сконов
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Сир і вершкове масло для сервірування (за бажанням)
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати сконы з цибулею і горіхами:

1. У невеликій сковороді розігріти 1 ст. л. вершкового масла з оливковою олією. Висипати в сковороду цибулю і смажити під закритою кришкою близько 10-12 хвилин. Потім зняти кришку і готувати цибулю до золотистого кольору.

2. Посипати цибулю 0,5 ч. л. куміна і трохи збільшити вогонь. Готувати, помішуючи, ще 5 хвилин. Зняти сковороду з плити, відставити бік. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів.

3. У велику миску насипати борошно, розпушувач, пластівці, цукор, 1/2 чайної ложки солі і перцю. У цю сипку суміш додати вершкове масло і руками розмішати до однорідного, крошкообразного стану.

4. У крошкообразное тісто ввести смажену цибулю, горіхи і чебрець, а потім поступово додавати сколотини (кисле молоко), щоб вийшло неоднорідне тісто, але при цьому воно не має розсипатися.

5. Розкачати тісто в пласт, товщиною приблизно 1 сантиметр. Спеціальною формочкою вирізати круги діаметром приблизно 5-6 сантиметрів (повинно вийти 10-12 сконов).

Шаг №2

6. Деко присипати борошном і викласти на нього кружечки тіста. Змастити сконы молоком і посипати кумином і невеликою кількістю солі.

7. Помістити деко в розігріту духовку і випікати сконы приблизно 12-15 хвилин, до золотисто-коричневого кольору.
Готовим сконам дати охолонути протягом декількох хвилин, а потім подавати з сирому або вершковим маслом (по бажанням).

Вгору