Сконы

13

Чудове печиво-булочки «сконы» зручно подати на сніданок з джемом або збитими вершками.

Продукти
  • Масло вершкове (різане кубиками) — 50 г
  • Молоко холодне — 90 г
  • Яйце велике — 1 шт.
  • Борошно — 225 г
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Для глазурі:
  • Яєчний жовток — 1 шт
  • Молоко — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Для сервіровки:
  • Джем полуничний або малиновий
  • збиті Вершки
Приготування

Як робити: Сконы? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати булочки-сконы:

1. Велике деко застелити пергаментом. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

2. У невеликій мисці змішати борошно, цукор, розпушувач і сіль. Додати в цю масу різане кубиками вершкове масло, добре розмішати руками до крошкообраной маси.

3. В окремій мисці злегка збити яйце з половиною молока. Вилити цю суміш в крошкообразную масу, добре перемішати. Додати необхідну кількість молока, щоб вийшло однорідне тісто, але не переборщіть з молоком.

4. Викласти тісто на присипану борошном поверхню, розкачати в пласт товщиною 2,5 див. Круглою формою діаметром 6 см вирізати 8 кружечків. Викласти ці кружечки на деко на відстані 5 см один від одного.

5. Приготувати глазур. У невеликій мисці збити яєчний жовток з молоком, змастити цією глазур'ю сконы, посипати цукром, помістити в розігріту духовку на 15-20 хвилин, до золотистого кольору.

6. Готові булочки-сконы дістати з духовки, дати охолонути на решітці. Остигле печиво розрізається навпіл і сконы начинюються джемом або збитими вершками (за бажанням).

Вгору