Січеники полтавські

8

Січеники полтавські - смачні котлети з яловичини з додаванням шпику. Соковиті, м'які.

Продукти
  • Яловичина (телятина) - 500 г Шпик (сало) - 50 г
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Сухарі панірувальні
  • Жир (смалець, масло вершкове, олія рослинна)
Покрокове приготування
1 Січеники полтавські, шаг 1

Продукти для січеників полтавських.

:)
2 Січеники полтавські, шаг 2

М'ясо очистити від сухожиль, промити, обсушити і два рази пропустити через м'ясорубку. Додати сало, порізане дрібними кубиками, продавлений через прес часник, сіль і перець. Все добре перемішати, підливаючи трохи холодної кип'яченої води для соковитості (до 100 мл).

3 Січеники полтавські, шаг 3

Сформувати овальні січеники.

4 Січеники полтавські, шаг 4

Обваляти їх у сухарях.

5 Січеники полтавські, шаг 5

Розігріти на сковороді жир на сильному вогні. Швидко обсмажити котлети з двох сторін (по півхвилини). Зменшити вогонь і досмажити до готовності.

6 Січеники полтавські, шаг 6

На гарнір можна подати зварений у шкірці, очищений, а потім обсмажену картоплю.
Приємного апетиту!

Вгору