Сібас на банановому аркуші

12

Готується сібас в пароварці, на банановому аркуші, під гострою заправкою. Подається риба з гострим соусом.

Продукти
  • Сібас цілий — 1 великий або 2 дрібних
  • рисове Вино — 30 г
  • Перець чилі червоний (рубаний) — 3 шт
  • Часник (рубаний) — 3 зубки
  • Імбир свіжий (подрібнений на тертці) — 2 см
  • Лимонна трава (дрібно рубана) — 2 стебла
  • Цибуля зелена (рубаний) — 2 шт.
  • Соус рибний — 30 г
  • Сік одного лайма
  • Банановий лист свіжий — 1 шт.
  • *
  • Для гострого соусу:
  • Перець чилі червоний (дрібно рубаний) — 10 шт.
  • Часник (рубаний) — 4 зубки
  • рибний Соус — 60 г
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сік лайма — 75 г (5 ст. л.)
Приготування

Як робити: Сібас на банановому аркуші? Дуже просто читайте далі...

1. Рибу почистити, помити, просушити паперовим рушником і зробити уздовж хребта з обох сторін хрестоподібні неглибокі надрізи.

2. У маленькій мисці змішати рисове вино, часник, чилі, імбир, лимонну траву і зелений лук. Додати рибний соус і сік лайма, добре перемішати.

3. Рибу викласти на банановий лист, зверху викласти гостру лаймову суміш.

4. Перекласти рибу з банановим листям в спеціальний посуд і помістити в пароварку, накрити, готувати 10-15 хвилин.

5. Тим часом приготувати гострий соус. Всі інгредієнти для соусу змішати в чаші кухонного процесора або блендера, добре подрібнити. Додати трохи води, ще раз добре перемішати. Викласти соус в соусник.

6. Подавати рибу прямо на банановому аркуші з гострим соусом.

Вгору