Шурпа з баранини

12

Шурпа з реберцями ягняти і кутабами з сиром.

Продукти
  • Баранячі реберця - 600 г
  • Картопля молода - 500 г
  • Помідори - 3 шт.
  • Цибуля - 100 г
  • Морква - 100 г
  • Перець болгарський - 100 г
  • Зелень (кінза, синій базилік, петрушка, кріп)
  • Часник
  • Коріандр, насіння
  • Кумін, насіння
  • Варення з айви (за бажанням) - 1 ст. л.
  • Паприка червона мелена - 1 ст. л. (без гірки)
  • Кукурудза - 1 качан
  • Кутаби:
  • Тісто пельменний - 400 г
  • Сир бринза - 100 г
  • Зелень - по смаку
Приготування

Як робити: Шурпа з баранини? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати шурпу з баранини:

1. Реберця ягняти рубаємо на зручні шматочки, кладемо в казан (я використовував чавунний вок), заливаємо холодною водою, ставимо варити на малому вогні. Коли почне з'являтися піна, знімаємо її шумівкою.

2. Через годину закидаємо кукурудзу, порізану шматочками по 3 сантиметри, картопля молода цілком, крупно порізані цибулю, моркву, болгарський перець трьох кольорів. Кладемо цілком головку часнику, один сухий гострий перець. Пару помідорів натираємо на тертці в нашу шурпу.

3. Я дуже часто в їжу додаю цукор. Не для того, щоб їжа стала солодкою, - вона повинна стати смачною. Цукор - це підсилювач смаку. Але тут я пішов іншим шляхом, я додав в шурпу з баранини 1 столову ложку варення з айви (я його ненавиджу, але як підсолоджувач - саме то)). Не переборщіть, шурпа не повинна бути солодкою!

4. Посипаємо половиною всієї зазначеної зелені. Посипаємо свежемолотыми (раджу не зберігати спеції в баночках, тільки молоти насіння безпосередньо в страви) сумішшю п'яти перців, коріандр, кумін. Посолимо, додамо пару пучок червоної меленої паприки - хочу гарний колір шурпи.

5. Вводимо в шурпу з баранини свіжі помідори, нарізані довільно. Кілька зубчиків часнику натремо на дрібній тертці і відправимо в шурпу.

6. Коли овочі будуть готові, знімаємо шурпу з вогню, засипаємо залишилася зелень, і даємо постояти 10 хвилин.

7. Кутаби готував так: з борошна, води, солі замішуємо звичайне пельменний тісто розкачуємо коржі, укладаємо на одну половину сир із зеленню, прикриваємо другою половиною (на манер чебуреків), защипуємо краю. Я робив трохи іншої форми, під свій посуд. Смажимо на сухій сковороді з обох боків до рум'янцю. Перекладаємо на тарілку і змащуємо вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Покрокове приготування

Шаг №1

Тут все, залишилося тільки чекати))

Шаг №2

А можна і так подати.

Вгору