Шурпа під дощем :)

12

Шурпа вийшла дуже ароматна, смачна, нажористая... Їдці вже водять хороводи біля казана - кликати не треба... :)

Продукти
  • Яловичина - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 кг
  • Морква - 0,5 кг
  • Помідори - 7-8 шт.
  • Олія рослинна
  • Спеції (коріандр, зіра)
  • Перець болгарський
  • Пір'я часнику
  • Головка часнику (цілком)
  • Перець гострий
  • Картопля
  • Яблука
  • Зелень петрушки
Приготування

Як робити: Шурпа під дощем :)? Дуже просто читайте далі...

В суботу прокинулися від ураганного вітру, з вкрапленнями дощу. Жесть. В таку погоду тільки вдома і стирчати. Але, слава богу, до обіду вітерець злегка вщух, хоча дощ продовжував йти до ночі з невеликими зупинками.

На планувався обід суп в казані, але який саме, я поки що не знав. І інет обрубило як на зло з ранку. До обіду, абияк вийшовши в мережу, вибрав суп-шурпа, приблизно продивився кілька рецептів, вловив суть і гайда нарізати продукти, розпалювати багаття і т. д.

Особливо за фотки не бийте, бо йшов дощ і все було досить мокро і сіро:) Крім шурпи, звичайно ж))

Покрокове приготування

Шаг №1

Приготування шурпи:
Першим ділом підготував продукти для першої частини марлезонського балету: 1 кг яловичини (2 шматочка потягнув Марсель), 1 кг цибулі (ріжемо півкільцями), півкіло моркви, помідорів штук 7-8 (заморочился - обезшкурил).

Шаг №2

Розжарив масло і першим ділом запечатав мяско.

Шаг №3

Потім докинув 2/3 лука.

Шаг №4

І, не забуваючи помішувати, моркву всю.

Шаг №5

Трохи пізніше - 2/3 помідорів.

Шаг №6

Перемішуємо, солимо, додаємо спецій (у мене це був коріандр і зіра).

Шаг №7

І заливаємо це справа кип'яченою водою, а краще бульйоном. Тільки не багато лейте, так, щоб закрило тільки. Закриваємо щільно кришкою, зменшуємо вогонь і з почуттям виконаного обов'язку йдемо випити чарочку коньячку :)

Шаг №8

Потім, не поспішаючи (але й не забуваючи про вічно голодного alexnikolaevich), нарізаємо овочі для наступної закладки: перець болгарський, пір'я часнику (у перший раз пускаю їх у хід, але експеримент вдалий, треба сказати), головку часнику цілком.

Шаг №9

Відкриваємо - закидаємо залишився цибулю і часник. Закриваємо, йдемо обмиваємо успішне виконання цього етапу готування :)

Шаг №10

Нарядненько.

Шаг №11

Хвилин через 10-15 слідом йдуть перці і помідори, що залишилися. Я докинув ще один перець гострий, тайський. Доливаємо води трошки, якщо треба. Закриваємо, ви вже молодець процентів на 80% :)

Шаг №12

Далі готуємо важку артилерію - картоплю та яблука ріжемо великими шматочками.

Шаг №13

Відкриваємо, закидаємо і в останній раз доливаємо води. Хто хоче погустіше - не доливає, а ущільнює все) Я обожнюю бульйони, тому люблю рідкіше:) Солимо, закриваємо. Йдемо за зеленню. Якщо на шляху зустрічаєте батьку - випиваєте з ним по чарчині, це на час приглушить почуття голоду і відверне думки від запахів з казана))

Шаг №14

Все, закидаємо порізану петрушку і йдемо за ополоником і тарілками. Їдці вже водять хороводи біля казана - кликати не треба :)

Шаг №15

Шурпа вийшла дуже ароматна, смачна, нажористая, з ледь відчутною гостротою (ми, в основному, не фанати гострої їжі, але от трохи гостроти тут прям в самий раз, особливо в таку погоду).
+1 блюдо в арсеналі :)
чи Треба говорити про смак шурпи на наступний день?:))

Вгору