Шурпа з баранини

11

Класичний варіант улюбленого страви східної кухні — шурпа з баранини.

Продукти
  • На 4-5-літрову каструлю:
  • Баранина на кістки — 400-500 г
  • Картопля середній — 2-3 шт
  • Морква невелика — 2 шт.
  • Перець болгарський середній — 2 шт.
  • Помідори середні — 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста середній — 2 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Базилік (у мене сушений) — щіпка
  • Сіль — за смаком
  • Перець (у мене турецький червоний, ви можете взяти запашний, наприклад) — за смаком
  • Зелень (при подачі страви) — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

М'ясо залити водою, посолити, поставити на повільний вогонь на 2-3 години!

Шаг №2

Коли м'ясо почне відділятися від кістки, пора різати овочі.
Всі овочі ріжуться досить крупно. Нарізаємо картоплю, моркву, перець, помідор, цибуля. Часник нарізати пластинками.

Шаг №3

Додати в каструлю картоплю і моркву. Залишити на 30 хвилин на повільному вогні.

Шаг №4

Додати перець, дати трохи поваритися, хвилин 15-20.

Шаг №5

Додати помідори і цибулю. Перемішати. Слідом додати спеції і часник. Залишити, знову ж таки на повільному вогні, хвилин на 20-30.
Перед подачею на стіл нашаткувати зелень і додати в кожну порцію шурпи.
Приємного апетиту!

Вгору