Штрудли з м'ясним фаршем

12 6 90 хв.

Шикарне, ситне блюдо на обід. Але повозитися доведеться. Штрудли (нудли) з м'ясним фаршем того варті.

Продукти
  • Фарш м'ясний - 400 г
  • Картопля - 7-8 шт
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Рослинна олія - 50 мл
  • Вершкове масло (для змазування казана) - 20-30 г
  • Для тіста:
  • Кефір - 100 мл
  • Яйце куряче - 1-2 шт.
  • Сода харчова - 0,5 ч. ложки
  • Борошно - 200-250 г
  • Сіль - 1 щіпка
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати штрудли з м'ясом:

Борошно просіяти. Яйце змішати з кефіром, додати соду, сіль. Добре перемішати. Додати борошно, перемішати ложкою.

Шаг №2

Далі руками замісити не дуже круте тісто. Тісто накрити рушником, дати постояти 30 хвилин.

Шаг №3

Цибуля ріпчаста очистити, помити, нарізати кубиками.

Шаг №4

Розігріти сковороду. Налити рослинне масло. Смажити цибулю на середньому вогні, помішуючи, 4-5 хвилин.

Шаг №5

Викласти підготовлене м'ясо. Тушкувати все разом, помішуючи, 5-7 хвилин. Посолити, поперчити. Перемішати. Зняти з вогню. Охолодити.

Шаг №6

Картоплю очистити, помити, нарізати кружечками або полукружиями, товщиною близько 0,7-0,8 див.

Шаг №7

Казанок змастити маслом. Викласти у два шари картоплю. Трохи присолити.

Шаг №8

Тісто розкачати в тонкий пласт, підсипаючи борошно по мірі потреби.

Шаг №9

Викласти на тісто фарш і розрівняти по всій площі. Згорнути в рулет. Гострим ножем розрізати рулет на шматочки розміром 2-3 див.

Шаг №10

На картоплю викласти штрудли з м'ясом. Трохи посолити і поперчити за смаком.
Закип'ятити чайник.

Шаг №11

Залити все окропом, так, щоб майже покрила верхній шар штрудлей.

Шаг №12

Казанок щільно закрити кришкою. Поставити на вогонь. Довести до кипіння. Зменшити вогонь. Варити штрудли з фаршем на самому мінімальному вогні 45-50 хвилин.

Шаг №13

Штрудли з м'ясом готові.

Шаг №14

Штрудли з м'ясом можна подавати. Приємного апетиту!

Вгору