Штрудель з яблучно-чорничної начинкою

10

Ніжний штрудель з тіста філо із золотистою хрусткою скоринкою чудово поєднується з яблуками і чорницею.

Продукти
  • Для начинки:
  • Яблука (чищені і порізані тонкими скибочками) — 2 шт.
  • Чорниця свіжа — 200 г
  • Цукор — 150 г
  • Курага (рублена) — 60 г
  • Горіх пекан або волоський (рубаний) — 50 г (1 склянка)
  • Кориця мелена — 1 ч. л.
  • *
  • Тісто філо — 6 аркушів
  • Масло вершкове (розтоплене) — 125 г+2 ст. л.
  • Хлібні крихти сушені — 30 г
Приготування

Як робити: Штрудель з яблучно-чорничної начинкою? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 220 градусів. Змастити вершковим маслом велике деко.

2. Приготувати начинку. У великій сковороді розігріти 2 ст. ложки вершкового масла, викласти яблука, смажити, помішуючи, близько 5 хвилин. Потім додати чорницю і цукор, готувати, помішуючи, 8-10 хвилин. Додати курагу, горіхи і корицю. Перекласти яблучну начинку в тарілку, сік залишити в сковороді.

3. Один лист тіста філо покласти на робочу поверхню, змастити розтопленим маслом, посипати невеликою кількістю хлібних крихт. Повторити ті ж дії ще з 5 листами тесту, не посипаючи останній шар тіста. Викласти на листковий корж яблучну начинку, згорнути рулетом. Акуратно перенести штрудель на деко швом вниз. Змастити штрудель вершковим маслом і помістити в розігріту духовку на 20-25 хвилин. Подавати штрудель гарячим.

Вгору