Штрудель з вишнями

12 60 хв.

Вишнева начинка, що підходить для всіх видів пирогів, але особливо гарний виходить штрудель з вишнями. Дуже, дуже смачно!

Продукти
  • для тіста:
  • • борошно - 1.4 склянки
  • • манна крупа - 2 ст. л.
  • • сіль - щіпка
  • • яйце (жовток) - 1 шт.
  • • маргарин - 1-2 ст. л.
  • • вершки - 6 ст. л.
  • • вода - 4 ст. л.
  • для начинки:
  • • маргарин - 3-4 ст. л.
  • • панірувальні сухарі - 4-5 ст. л.
  • • вишня - 1 кг
  • • цукор - 1/2 склянки
  • • кориця мелена - 1/2 ч. л.
Приготування

Як робити: Штрудель з вишнями? Дуже просто читайте далі...

1. Борошно, манну крупу просіяти гіркою на кухонну дошку, зробити в середині поглиблення, покласти в нього сіль, жовток, розм'якшений маргарин, теплі вершки, воду, замісити тісто і місити його до тих пір, поки воно не перестане приставати до рук.

2. З еластичного тесту сформовать приплюснутий ком, змастити його рідким маргарином і поставити в тепле місце, щоб підійшло не менше 30 хвилин.

3. Потім розкачати тісто в тонкий пласт, дві третини його посипати підсмаженими в половині маргарину панірувальними сухарями.

4. Для начинки вишню без кісточок, змішати з корицею і цукровою пудрою, покласти поверх сухарів і з допомогою серветки згорнути пласт в трубочку, починаючи з заповненого начинкою кінця. Змастити залишками маргарину. Випікати на середньому вогні близько 25 хвилин. Готовий штрудель з вишнями можна посипати цукровою пудрою.

Вгору