Штрудель з горіхами і консервованої вишнею

9

Пропоную вам приготувати десерт, в якому багато начинки і мало тіста. Штрудель з начинкою з волоських горіхів і вишні виходить дуже ніжний, смачний з тонким тестом.

Продукти
  • Для тіста:
  • Борошно – 200 г
  • тепла Вода – 100 мл
  • Олія соняшникова – 25 мл
  • Сіль – щіпка
  • Для начинки:
  • Вишні консервовані – 100 г
  • Волоські горіхи – 200 г, Сухарі панірувальні – 2 ст. ложки
  • Цукор – 100 г
  • Масло розтоплене вершкове (для змащування тіста) – 50 г
  • Яйце (для змащування штруделя) – 1 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

З усіх необхідних інгредієнтів для тіста замішуємо еластичне і м'яке тісто, залишаємо його на 30 хвилин.

Шаг №2

Тим часом готуємо начинку. Перемелюємо волоські горіхи в блендері. З'єднуємо горіхи, панірувальні сухарі й цукор. Вишні ріжемо дрібно чи можна так само помолоти їх на невеликій швидкості в блендері.

Шаг №3

Тісто можна розділити на дві-три частини, це буде залежати від вашої форми для випічки. Розкачуємо, не посипаючи борошном, дуже тонкий лист. Можна сказати, майже прозорий.

Шаг №4

Змащуємо тісто тонким шаром вершкового масла. Посипаємо горіховою начинкою та вишнями.

Шаг №5

Акуратно скручуємо щільно в рулет. Викладаємо всі готові штруделі на лист для випічки, попередньо змащене соняшниковою олією. Збиваємо яйце і змащуємо вироби.
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до легкого золотистого кольору. Не пересушите штрудель!

Шаг №6

Готовий виріб накрийте чистим рушником. Наріжте навскоси порційними шматками.

Вгору