Штрудель з листкового тіста

9

Полегшена варіація традиційної австрійської випічки з яблучною начинкою — з готового листкового тіста.

Продукти
  • Листкове тісто готове — 1 пласт (15х20 см)
  • Яблуко — 1 середня
  • Волоські горіхи — 80 г
  • Родзинки — 3 жменьки
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Крихта сухарів (або панірувальні сухарі без добавок) — 4-5 ст. л.
  • Вершкове масло — для змазування пластів
  • Яйце для змащування рулету — 1 шт.
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати штрудель з листкового тіста:

Родзинки замочити в холодній воді.
Яблука очистити, нарізати пластинками або кубиками.
Горіхи очистити, поламати на маленькі частини.
Підготувати панірувальні сухарі (я брала просто висушений батон та размельчила його в крихту), можна взяти готові з магазину (тільки без спецій і добавок!).

Шаг №2

Розкачати тісто на вологому рушнику. Кажуть, що потрібно працювати, щоб було видно газетний текст. Ну я розкатала товщі, хоча рушник виднілося.

Шаг №3

Тепер можна змішати інгредієнти начинки. Можна додати трохи кориці за смаком.

Шаг №4

Змастити пласт, крім країв, вершковим маслом.
Одна половину пласта посипати крихтою (вона вбере рідину всередині рулету). На крихту, також на одну половину, викласти начинку. Я фанат великої кількості начинок, ви можете зробити менше.
За допомогою рушника скрутити рулет.

Шаг №5

Змастити яйцем.
Випікати штрудель з листкового тіста при 180-200 градусах 35-40 хвилин.
Штрудель з листкового тіста готовий. Приємного апетиту!

Вгору