Шоколадний торт з мигдалем

13

Готується шоколадний торт з додаванням меленого мигдалю і апельсинового лікеру.

Продукти
  • Шоколад чорний (рубаний) — 250 г
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г
  • Мигдаль мелений — 30 г
  • Лікер апельсиновий — 3 ст. л.
  • великі Яйця — 3 шт.
  • Борошно — 100 г
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Цукор — 150 г
  • Масло вершкове для змащування форми
  • *
  • Для крему:
  • Шоколад чорний (рубаний) — 250 г
  • Масло вершкове — 125 г
  • Джем апельсиновий — 60 г
  • Лікер апельсиновий — 2 ст. л.
Приготування

Як робити: Шоколадний торт з мигдалем? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати шоколадний торт з мигдалем:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом круглу роз'ємну форму діаметром 23 див Яйця розділити на жовтки і білки.

2. Розтопити на водяній бані 250 г шоколаду. Відставити в сторону, щоб він охолов.

3. У мисці змішати борошно, мелений мигдаль, розпушувач і сіль.

4. В окремій мисці збити міксером на середній швидкості вершкове масло з цукром до кремоподібного стану. Продовжуючи збивати, ввести яєчні жовтки, добре перемішуючи після кожного.

5. Продовжуючи збивати масляну суміш на слабкою швидкості, ввести в неї остиглий шоколад, лікер і сухі інгредієнти.

6. В окремій чистій мисці на сильній швидкості збити яєчні білки до пишної стійкої піни. Акуратно лопаткою вмішати білки в тісто.

7. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в розігріту духовку, випікати корж 40-50 хвилин, до чистої дерев'яної палички при проколі. Дістати корж з духовки, дати охолонути у формі протягом 5 хвилин, а потім зняти форму і дати коржу повністю охолонути.

8. Тим часом приготувати крем. Шоколад розтопити з маслом на водяній бані. Зняти з лазні, дати трохи охолонути.

9. У невеликому сотейнику на слабкому вогні розтопити апельсиновий джем, додати лікер, перемішати.

10. Остиглий корж розрізати навпіл на два коржі. Одну половину покласти на сервірувальне блюдо, змастити розтопленим джемом, зверху викласти 1/4 шоколадного крему. Накрити шоколадний торт з мигдалем другим коржем і змастити кремом верх і боки торта. Дати шоколадному торту з мигдалем настоятися в холодильнику протягом 1-3 годин.

Вгору