Шоколадний торт з волоськими горіхами

11 35 хв. 95 хв.

Готується цей шоколадно-горіховий торт переважно з мелених волоських горіхів. Коржі просочуються апельсиновим джемом, а верх поливається шоколадною глазур'ю.

Продукти
  • Горіхи волоські (мелені) — 250 г
  • Борошно — 50 г
  • Розпушувач — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 0,25 ч. л.
  • Масло вершкове — 250 г
  • Яйця (розділених на білки і жовтки) — 5 шт
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • *
  • Для шоколадної глазурі:
  • Шоколад чорний (рубаний) — 150 г
  • Масло вершкове (розм'якшене) — 125 г
  • Вершки жирні кулінарні — 2 ст. л.
  • Джем апельсиновий — 150 г
Приготування

Як робити: Шоколадний торт з волоськими горіхами? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати шоколадний торт з волоськими горіхами:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Круглу роз'ємну форму діаметром 23 см змастити вершковим маслом і присипати борошном.

2. У мисці змішати мелений волоський горіх, муку, розпушувач і сіль.

3. В іншій мисці збити вершкове масло з половиною цукру і ванільним екстрактом до кремоподібного стану. Поступово ввести яєчні жовтки, добре збиваючи після кожного. Яєчні білки окремо збити до пишної піни. Поступово ввести цукор, що залишився, збивати на сильній швидкості до стійкого стану. Акуратно ввести білкову масу в яєчну суміш, а потім акуратно ввести борошняну масу.

4. Викласти тісто в підготовлену форму і помістити в духовку, випікати корж 50-60 хвилин, до чистої дерев'яної палички при проколі. Потім дістати корж з духовки, дати охолонути при кімнатній температурі у формі протягом 10 хвилин, а потім зняти форму корж і залишити до повного охолодження.

5. Тим часом приготувати глазур. Шоколад розтопити на водяній бані, зняти з лазні, поступово ввести вершкове масло, а потім вершки, добре розмішати.

6. Розрізати корж уздовж навпіл. Один корж покласти на сервірувальне блюдо, змастити апельсиновим джемом, накрити другим коржем і зверху змастити шоколадною глазур'ю. Шоколадний торт з волоськими горіхами готовий. можна подавати.

Вгору