Шоколадний пиріг з сирною прошарком

11

Дуже ніжне поєднання сиру і шоколадного бісквіта. Якщо у вас сир зернистий, то можна зробити не прошарок, а, наприклад, сирні кульки.

Продукти
  • Для бісквіта:
  • Яйця — 2 шт. + 1 яєчний білок
  • Цукор — 0,75 склянки
  • Борошно — 0,75 склянки
  • Какао — 2 ст. л.
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Оцет яблучний (для гасіння соди) — 0,5 ст. л.
  • Для прошарку:
  • Сир — 200 г, Жовток — 1 шт
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Крохмаль — 2 ст. л. без гірки
  • Ванілін — за смаком
Покрокове приготування

Шаг №1

Для сирної прошарку добре перемішати сир, 1 жовток, крохмаль, цукор і ванілін.

Шаг №2

Для бісквіта спочатку збити залишився від сирною прошарку білок і 2 яйця з цукром, поступово підвищуючи швидкість міксера.
Далі погасити туди соду яблучним оцтом, додати какао. Акуратно перемішувати ложкою. Поступово ввести просіяне борошно.

Шаг №3

У форму вилити бісквіт, зверху — сир. За великим рахунком неважливо що ви там намалюєте, сир все одно піде всередину бісквіта.
Випікати в розігрітій духовці 20 хвилин при 180 градусах.

Вгору