Шоколадний мус

6

Шоколадний мус готується з гіркого шоколаду, з додаванням яєць і молока. Подається мус як холодний десерт.

Продукти
  • Шоколад чорний гіркий - 100 г
  • Молоко - 30 г (2 ст. л.)
  • Яйця - 4 шт
  • Цукор коричневий - 25 г
  • збиті Вершки для прикраси
  • Шоколадна стружка для прикраси
Покрокове приготування

Шаг №1

Як зробити шоколадний мус:

Гіркий шоколад повинен бути найвищої якості.

Шаг №2

1. В товстостінну каструлю покласти розламаний шоколад і налити молоко, готувати на мінімальному вогні, постійно помішуючи, до повного розплавлення шоколаду.

2. Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки збити з цукром у великій мисці. Ввести цю масу в молоко з шоколадом і швидко розмішати вінчиком, готувати на мінімальному вогні, постійно помішуючи, до загустіння, приблизно 2 хвилини.

Шаг №3

3. Яєчні білки збити міксером до пишного стану.

4. Шоколадну масу зняти з плити, ввести збиті білки.

5. Викласти шоколадний мус в креманки або іншу сервірувальну порційний посуд і помістити в холодильник на 1 годину. Перед подачею прикрасити шоколадний мус збитими вершками та шоколадною стружкою.

Вгору