Шоколадний манник

12 8

Шоколадний манник - це не просто запіканка, це практично кекс(з шматочками шоколаду), дуже простий у приготуванні, але від цього не менш вкусный.По структурі дуже ніжний і розсипчастий.

Продукти
  • Сметана - 300 г
  • Борошно - 1 склянка
  • Крупа манна - 1 стакан, Цукор - 1 склянка
  • Яйце - 4 шт.
  • Масло вершкове (розм'якшене) - 100 г
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Какао-порошок - 3 ст. л.
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 ч. л.
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Шоколад - 100 г
Приготування

Як робити: Шоколадний манник? Дуже просто читайте далі...

За рецепт шоколадного лепешняку спасибі автору - Аллі 1976.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати шоколадний манник:

Змішати манку зі сметаною і залишити на 1 годину.

Шаг №2

До м'якого масла, додати цукор, сіль, ванільний цукор. Збити.

Шаг №3

Продовжуючи збивати, додати по одному яйця.

Шаг №4

До манки зі сметаною додати соду і какао. Перемішати.

Шаг №5

Налити рослинне масло, перемішати.

Шаг №6

Всипати борошно, перемішати.

Шаг №7

З'єднати манну суміш з яєчно-масляної. Збити міксером до однорідного стану.

Шаг №8

Роз'ємну форму (діаметром 26 см або 28 см) застелити пекарської папером, змастити рослинним маслом. Вилити в форму половину тіста і рівномірно розкласти поламаний на шматочки шоколад.

Шаг №9

Зверху рівномірно вилити тісто. Випікати шоколадний манник в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 45-55 хвилин.

Шаг №10

Остудити, викласти на блюдо. Можна посипати шоколадний манник цукровою пудрою і прикрасити кондитерської посипкою.

Шаг №11

Шоколадний манник готовий. Приємного чаювання!

Вгору