Шоколадний бісквіт на яєчних білках

13

Готується бісквіт на яєчних білках з додаванням какао-порошку.

Продукти
  • Яєчні білки — 10 шт.
  • Цукрова пудра — 225 г
  • Какао порошок — 30 г
  • Борошно — 150 г
  • Сіль — 0,75 ч. л.
  • Лимонний сік — 1 ч. л.
  • Цукор — 200 г
  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.
  • Ягоди для сервірування
  • *
  • Для шоколадного соусу:
  • Масло вершкове — 125 г
  • Вода — 150 г
  • Шоколад чорний (рубаний) — 150 г
  • Цукор — 250 г
  • Кукурудзяний сироп — 60 г
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Ванільний екстракт — 2 ч. л.
Приготування

Як робити: Шоколадний бісквіт на яєчних білках? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати шоколадний бісквіт на яєчних білках:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

2. У мисці змішати цукрову пудру, мук, какао та сіль.

3. В іншій мисці збити яєчні білки з лимонним соком до пишного стану. Продовжуючи збивати на високій швидкості, поступово ввести цукор, збивати до утворення стійкої піни. Додати ванільний екстракт, добре перемішати.

4. В білкову суміш акуратно, перемішуючи лопаткою, ввести борошняну суміш. Викласти тісто у жаростійку круглу форму діаметром 24 см з діркою посередині. Помістити в розігріту духовку, випікати шоколадний бісквіт 40-50 хвилин, до готовності.

5. Готовий шоколадний бісквіт дістати з духовки, перевернути і нанизати форму на горло пляшки, щоб кекс не осел. Залишити в такому стані до охолодження.

6. Тим часом приготувати шоколадний соус. У сотейнику на середньому вогні розтопити вершкове масло з 150 г води. Довести масу до кипіння, додати шоколад розтопити. Потім додати цукор, кукурудзяний сироп і сіль, готувати 5 хвилин. Потім зняти з плити, додати ванільний екстракт, добре перемішати соус.

7. Остиглий шоколадний бісквіт акуратно дістати з форми, попередньо провівши ножем між кексом і краями форми.

8. Подавати кекс з шоколадним соусом, прикрасити свіжими ягодами.

Вгору