Шоколадні мафіни з імбиром

11 15 хв.

Шоколадні мафіни готуються з додаванням карамелізованого імбиру меленого мигдалю і апельсинової цедри.

Продукти
  • Шоколад чорний (рубаний) — 100 г
  • Масло вершкове — 90 г
  • Мигдаль мелений — 100 г
  • Імбир карамелізований (нарізаний скибочками) — 2 ст. л.
  • Цедра апельсина — 1 ст. л.
  • Яєчні білки — 6 шт
  • Борошно — 75 г
  • Розпушувач — 0,5 ч. л.
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Цукрова пудра — 225 г
  • Какао порошок для присипки готових виробів
Приготування

Як робити: Шоколадні мафіни з імбиром? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати шоколадні мафіни з імбиром:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Змастити маслом 12 формочок для мафінів.

2. На водяній бані розтопити чорний шоколад, зняти з лазні, дати охолонути.

3. В окремій мисці змішати борошно, розпушувач, сіль, цукрову пудру, мелений мигдаль, імбир і цедру апельсина.

4. В окремій мисці збити яєчні білки в пишну білу масу. Поступово ввести в цю масу сухі інгредієнти і розтоплений шоколад, перемішати лопаткою.

5. Викласти тісто в підготовлені форми, наповнюючи їх на половину. Помістити в розігріту духовку на 15-18 хвилин, випікати шоколадні мафіни до чистої дерев'яної палички при проколі. Готові шоколадні мафіни дістати з духовки, дати постояти в формочках протягом 5 хвилин, а потім дістати з формочок і залишити мафіни на решітці до повного охолодження. Посипати шоколадні мафіни какао-порошком.

Вгору