Шоколадні кексики

5

Дуже смачні кекси, а головне — продуктів потрібно не багато.

Продукти
  • Яйця — 5 шт.
  • Шоколад — 0,5 плитки (50 г)
  • Борошно — 110 г
  • Цукор — 200 г
  • Розпушувач тіста — 5 г
  • Вишня — за смаком (на власний розсуд)
Приготування

Як робити: Шоколадні кексики? Дуже просто читайте далі...

1. Розтоплюємо шоколад і залишаємо остуджуватися.

2. Розбиваємо яйця, АЛЕ БІЛКИ І ЖОВТКИ ОКРЕМО!!! (Дуже важливо.)

3. Жовтки збиваємо з цукром, збиваємо до отримання пишної маси.

4. Вливаємо остиглий шоколад і змішуємо.

5. Поступово висипаємо борошно, просіяне з розпушувачем тіста. Повинна вийти туга шоколадна маса

6. Білки збиваємо з дрібкою солі до білої міцної піни.

7. Шоколадну масу виливаємо в білок і обережними рухами знизу вгору перемішуємо до отримання однорідної маси (не лякайтеся, якщо жовток почне прилипати до дна й погано перемішуватися з білком — так і повинно бути.)

8. Включаємо розігріватися духовку до 200 градусів, формочки змащуємо маслом.

9. На дно формочки кладемо кілька ягід вишні (якщо вона заморожена, то кладіть у формочку прямо з морозильної камери, так кекси будуть соковитіше.)

10. Заливаємо тісто, щоб воно займало не більше половини форми (тісто добре піднімається).

11. Випікати кекси протягом 30-45 хвилин, іноді поглядаючи за ними (щоб не пригоріло).

12. Коли кекси испекутся, відразу не виймайте їх з духовки, вони повинні постояти там хвилин 20-25, а якщо вийняти відразу, то кекси впадуть.

13. Виконавши попередні кроки, витягніть кекси з духовки і дайте трохи охолонути кексикам.

14. Тепер залишилося красиво подати їх на стіл. Креативно прикрасити кекси будь-якими аксесуарами, тут представлений кексик в стилі «Майор Монограм»)))

Вгору