Шоколадно-банановий пиріг

13

Готується шоколадно-банановий пиріг з додаванням подрібненого цукіні.

Продукти
  • Цукіні (подрібнений на тертці) — 1 склянка
  • свіжий Банан (розім'ятий у пюре) — 1 шт. (0,5 склянки)
  • Шоколад чорний (рубаний) — 0,5 склянки
  • Яйця (злегка збиті) — 2 шт.
  • Олія — 0,5 склянки
  • Борошно біла — 1 склянка
  • Борошно цільнозернові — 1 склянка
  • Борошно лляне або із зародків пшениці — 0,25 склянки
  • Какао порошок — 0,25 склянки
  • Розпушувач — 2 ч. л.
  • Цукор — 0,75 склянки
  • Молоко — 1/3 склянки
Приготування

Як робити: Шоколадно-банановий пиріг? Дуже просто читайте далі...

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 180 градусів. Змастити маслом жароміцну форму розміром 22х32 см і висотою 5 див. Відставити в сторону.

2. У великій мисці змішати все борошно, какао, розпушувач і 0,5 ч. ложки солі. У центрі цієї суміші зробити поглиблення. Відставити миску вбік.

3. В іншій мисці змішати цукор, яйця, масло і молоко. Додати цукіні і бананове пюре, добре перемішати. Перекласти суміш у миску з борошном, добре перемішати. Додати розламаний шоколад. Вилити тісто в підготовлену форму і розрівняти поверхню лопаткою.

4. Помістити форму в розігріту духовку, випікати пиріг 20-25 хвилин. Потім дістати з духовки, дати трохи охолонути, перекласти на решітку, залишити до повного охолодження. Після чого можна порізати пиріг на квадратики і посипати цукровою пудрою.

Вгору