Шніцель по-віденськи

8

Чому по-віденськи. По мені - ніякої різниці, шніцель - він і в Африці шніцель. Хоч як його назви, смак від цього не зміниться. Але маленька особливість в рецепті цього шніцеля все-таки існує. Відбивати м'ясо потрібно тільки качалкою і ніяк інакше. Так що, всім заміжнім рекомендується, тренуйтеся дами:)))

Продукти
  • Телятина (вирізка)
  • Сіль
  • Перець
  • Для панірування:
  • Борошно
  • Яйця
  • Сухарі мелені (великі)
  • Для обсмажування:
  • Масло вершкове (або суміш рослинного і вершкового масла)
Покрокове приготування

Шаг №1

Отже, нам потрібна телятина (вирізка) і, природно, КАЧАЛКА, ДЕРЕВ'ЯНА.
телятину Нарізаємо коржами поперек волокон. Виглядати повинно так.

Шаг №2

Відбиваємо так. (Під харчовою плівкою або в пакеті - щоб м'ясні соки не розліталися по кухні:))

Далі все легко і просто. Солимо і перчимо м'ясо.
Паніруємо в борошні, потім у збитому яйці і, наостанок, у великих мелених сухарях.

Обсмажуємо в глибокій посудині з великою кількістю розтопленого вершкового масла. Я порахувала марнотратством використовувати вершкове масло в таких кількостях, тому смажила в суміші рослинного і вершкового. Вийшло смачно.

Шаг №3

А я раджу подавати з хорошим коньяком, салатом і зеленим горошком. Ось так.
(Якщо знайдеться лайм, то спробуйте м'ясо з його соком, з лимоном трохи грубувато виходить.)

Приємного апетиту!

Вгору