Шніцель зі свинини - це незабутньо!

9

А от би зараз філейної свининки, та зі спеціями, та ще смачно підсмаженої! Сьогодні про те, як приготувати шніцель зі свинини.

Продукти
  • Філе свинини - 1,5 кг
  • Куряче яйце - 6 шт.
  • Сир твердих сортів - 150-200 г
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Борошно для панірування - 250 г
  • Зелень для прикраси
  • Рослинна олія
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком
Приготування

Як робити: Шніцель зі свинини - це незабутньо!? Дуже просто читайте далі...

Приготування шніцеля коротко буде виглядати так: нарізаємо філе свинини пластами, відбиваємо, обробляємо в паніровці двох видів, обсмажуємо. Складного нічого немає. І все ж, кожен пункт розглянемо більш детально.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати шніцель зі свинини:

Свинячий шніцель зажадає від нас наступні продукти: філе свинини, куряче яйце, сир твердих сортів, часник, борошно для панірування, зелень для прикраси, рослинна олія, перець чорний мелений, сіль.

Шаг №2

Спочатку займемося м'ясом. Наша мета - нарізати його тонкими прямокутними або квадратними пластами. Спочатку наріжемо на шматки потрібного розміру.

Шаг №3

А потім кожен шматок поділяємо на шари поперек волокон. Чим тонше, тим краще, але не більше 10 мм. Найлегше це зробити, поки м'ясо не до кінця розморожено.

Шаг №4

Кожен нарізаний листочок м'яса слід відбити. Перед цим обидві сторони посолити і поперчити за смаком.

Шаг №5

І відбиваємо з обох сторін.

З м'ясом поки що все. Саме час зайнятися «верхівкою» - це смакота, так званий, льєзон, куди ми будемо опускати (вмочати м'ясо перед відправкою на сковорідку.

Шаг №6

Для цього натираємо сир на дрібній тертці.

Шаг №7

До натертому сиру додамо яйця і пропущений через прес-часникодавку часник.

Все гарненько перемішати. Тепер все готово для того, щоб безпосередньо приготувати шніцель зі свинини.

Ставимо на вогонь сковороду, даємо їй прогрітися і наливаємо олію. Масла повинно бути багато, не менше 1 см від дна сковорідки і воно повинне добре прокалиться.

Шаг №8

Поки нагрівається масло, підготуємо робочий стіл. Пересипаємо борошно для панірування в зручну посуд, поряд ставимо чашку з льезоном і відбиті пластинки свинини. Якщо масло розпалилися - можна приступати.

Беремо перший листочок м'яса, паніруємо його в борошні.

Шаг №9

Потім, опускаємо його в льєзон.

Шаг №10

Знову в борошно.

Шаг №11

І відправляємо на сковорідку. Потім другий, третій, поки є місце в сковороді. Смажиться свинячий шніцель дуже швидко, всього 40-50 секунд з одного боку. Перевертаємо на інший бік.

Шаг №12

І стільки ж часу - з іншого боку.

Шаг №13

Тут важливо, щоб і зовні не підгоріло, і всередині все пропеклося. Якщо шматки м'яса досить тонкі і добре відбиті, то можна вважати, що шніцель зі свинини готовий. Це можна перевірити, надрізавши один з шматочків.

Шаг №14

Якщо м'ясо жорсткувато, то відправляємо в мікрохвильову піч, буквально на одну хвилину.
І тоді вже точно все дійде «до розуму».

Шаг №15

А яка ж все-таки
смакота, цей шніцель зі свинини! Тут і сир, часник і перчик відчувається. А якщо перед дегустацією прийняти «п'ятнадцять крапель», то взагалі йдеш в нірвану!

Ну от, як приготувати шніцель розібралися. Залишилося вирішити, як і з яким гарніром його подавати до столу. А це вже кому як подобається.
Приємного апетиту!

Вгору