Шепардский пиріг

9

Шепардский пиріг - це англійське і ірландське блюдо. Відомо ще під назвою - Котеджне пиріг. Перші згадки про нього з'явилися в 1791 році, відразу після того, як люди почали вживати картоплю в їжу. Цей рецепт досить простий і нагадує російську картопляну запіканку, але! чому я подвійно раджу приготувати і спробувати, тому що якщо ви порівняєте, то ніколи більше не будете готувати просту запіканку!! Обіцяю! Так ось!

Продукти
  • 6 відварених картоплин, почищених і розім'ятих в пюре (з додаванням молока і масла)
  • 500 р яловичого фаршу
  • 1 цибулина
  • 0,5 склянки томатного соусу (пасти)
  • 1 склянка заморожених овочів (кукурудза, горох, морква)
  • 1 ст. ложка соєвого соусу (якщо знайдете в магазині - Воркширский соус)
  • 1 стакан тертого сиру
  • сіль, перець
Приготування

Як робити: Шепардский пиріг? Дуже просто читайте далі...

1. Цибулину дрібно наріжте і обсмажте на сковороді до золотистого кольору.

2. Після цього додайте яловичий фарш обсмажте до тих пір, поки м'ясо не стане коричневого кольору, навіть якщо трохи його подрумяните, ще краще.

3. Посоліть, поперчіть, додайте туди ж Воркширский або соєвий соус, томатну пасту, овочі.

4. Перемішайте добре і викладіть у форму для запікання. Поверх м'яса викладіть рівним шаром картопляне пюре.

5. Посипте тертим сиром, накрийте фольгою і в духовку при температурі 180 градусів на 30 хв.

6. Потім зніміть фольгу і назад в духовку ще хвилин на 10 або поки сир не підрум'яниться.

Приємного!!!!

Вгору