Шашлики з палтуса, яблук, цибулі та болгарського перцю

11 4

Такі рибні шашлики з палтуса можна приготувати на відкритому вогні, так і на домашньому грилі. Риба, овочі та яблука - чудове кулінарне тріо.

Продукти
  • Палтус (нарізаний шматками 2,5 см) - 600 г
  • Червоний цибулю (нарізаний шматками 2,5 см) - 1 шт.
  • Яблуко (різане шматками 2,5 см) - 1 шт.
  • Перець болгарський червоний (очищений від насіння і нарізаний шматками 2,5 см) - 1 шт.
  • Біле сухе вино або несолодкий яблучний сік - 1/2 склянки
  • Сік лайма - 2 ст. л.
  • Олія оливкова екстра класу - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (мелкорезаный) - 2 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Чебрець сушений - 1/2 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1/4 ч. л.
  • Масло для змащування решітки гриля
Приготування

Як робити: Шашлики з палтуса, яблук, цибулі та болгарського перцю? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати шашлики з палтуса:

1. У великій мисці змішати вино (яблучний сік), оливкова олія, сік лайма, ріпчасту цибулю, сіль, чебрець і чорний мелений перець. У великий пластиковий пакет налити половину маринаду, викласти в нього рибу, застебнути пакет і добре струсити. Інший маринад налити в інший пластиковий пакет із застібками, викласти в нього червоний цибулю, яблуко і болгарський перець. Застебнути пакет і добре струсити. Покласти два пакета в холодильник на 4-6 годин, періодично перевертаючи.

2. Решітку гриля змастити рослинним маслом, а сам включити гриль для попереднього розігріву до середньої температури. Рибу і овочі дістати з пакетів. Маринад з риби видалити, а з овочів перелити в миску.

3. На 8 металевих чи дерев'яних (вимочених) шпажок нанизати по черзі рибу, яблука, цибулю і перець. Викласти шашлики на решітку гриля і смажити шашлики з палтуса під закритою кришкою близько 2-3 хвилин з кожного боку, двічі змащуючи маринадом.

Вгору