Шашлик з креветок, болгарського перцю, цибулі і ананаса

9 4

Креветки, приготовані на грилі з овочами і ананасом, мають неперевершений смак і дуже апетитний вигляд.

Продукти
  • Ананас консервований - 600 г
  • Креветки свіжі або заморожені (не варені) - 450 г (32 шт.)
  • Перець болгарський зелений - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста середнього розміру - 1 шт.
  • Для маринаду:
  • Томатний соус - 230 г
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
  • Вода - 1/2 склянки
  • Цукор коричневий - 1/4 склянки
  • Свіжий лимонний сік - 1/4 склянки
  • Вустерширський соус - 3 ст. л.
  • Масло оливкове - 2 ст. л.
  • Гірчиця - 2 ст. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.
  • Чорний мелений перець - 1/2 ч. л.
  • Для гарніру:
  • Рис варений-гарячий - 3 склянки
Приготування

Як робити: Шашлик з креветок, болгарського перцю, цибулі і ананаса? Дуже просто читайте далі...

1. Якщо креветки заморожені, то їх необхідно розморозити.

Почистити креветки, промити під проточною водою і викласти на паперовий рушник, щоб вони висохли.

2. Очистити, вимити і порізати цибулю.

3. У сотейнику змішати томатний соус, рубаний лук, воду, коричневий цукор, лимонний сік, вустерширський соус, оливкова олія, гірчицю, сіль і чорний мелений перець. Поставити сотейник на середній вогонь, довести вміст до кипіння, зменшити вогонь і варити маринад, не накриваючи кришкою, близько 15 хвилин.

4. Ананаси дістати з банки, осушити. Соус не виливати.

5. Ввести 2 ст. ложки ананасового соку в сотейник з маринадом, перемішати.

6. Половину маринаду перелити в окремий посуд (зарезервувати), накрити і поставити в холодильник.

7. Залишився маринад перелити з сотейника в великий пластиковий пакет із застібками. Викласти в пакет з маринадом креветки, застебнути пакет, струснути і покласти в холодильник на 2-3 години.

8. Решітку гриля змастити будь-яким рослинним маслом, а сам включити гриль для попереднього розігріву до середньої температури. Якщо використовуються дерев'яні шпажки, замочити їх у воді.

9. Ананас і перець нарізати шматочками зі стороною 2,5-3 см, цибулю нарізати великими шматками.

10. Креветки дістати з пакета з маринадом. На вимочені дерев'яні шпажки або на металеві шампури нанизати креветки, шматочки ананаса, зелений перець і цибулю.

11. Викласти шашлики на решітку гриля, закрити гриль кришкою і смажити близько 5 хвилин з кожного боку, періодично змащуючи зарезервованим маринадом.

Подавати шашлики з гарячим рисом.

Вгору