Шашлики з індичого філе і овочів

11

Птиця та овочі - завжди вірне рішення для приготування шашликів, а якщо ще й маринад підібрати правильний...смачно і універсально!

Продукти
  • Апельсиновий сік - 500 г
  • Сік лайма - 1 1/4 склянки
  • Мед рідкий - 1 склянка
  • Перець чилі (очищений від насіння і подрібнений) - 4-5 шт
  • Часник (подрібнений) - 10 зубків
  • Кумін (зіра) мелений - 3 ст. л.
  • Цедра лайма - 2 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Індиче філе (різане кубиками 3 см) - 900 г
  • Перець болгарський червоний або зелений (нарізаний шматочками 2,5 см) - 4 шт.
  • Цибуля червона (нарізаний шматочками 2,5 см) - 1 шт.
  • Цукіні дрібний (нарізаний шматочками 2 см) - 3 шт
  • печериці свіжі - 230 г
  • Лайм середнього розміру (нарізаний скибочками) - 3 шт.
Приготування

Як робити: Шашлики з індичого філе і овочів? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати шашлик з індички з овочами:

1. У мисці з'єднати апельсиновий сік, мед, сік лайма, чилі, часник, кумін, цедру лайма і сіль. Половину цього маринаду налити у великий пластиковий паці із застібками. Викласти в пакет з маринадом індиче філе, застебнути пакет і добре струсити. Інший маринад вилити в інший пластиковий пакет і викласти в нього овочі та гриби, застебнути, перемішати. Обидва пакети покласти в холодильник мінімум на 6 годин, а краще на ніч.

2. Включити гриль для попереднього розігріву до середньої температури. М'ясо і овочі, дістати з пакетів, з м'яса маринад видалити, а з овочів зарезервувати.

3. Нанизати На шампури м'ясо, овочі і часточки лайма. Викласти шашлики на решітку гриля і смажити шашлик з філе індички хвилини 4-5 з кожного боку, потім змастити зарезервованим маринадом і готувати шашлик з індички з овочами, перевертаючи, 10-12 хвилин, до готовності овочів і індичого м'яса.

Вгору