Шашлики з баранини і овочів

9 4

Баранину краще замаринувати на ніч у кислому розчині, а потім можна смажити на грилі зі свіжими овочами.

Продукти
  • Свіжий лимонний сік - 1/2 склянки
  • Олія оливкова - 4 ч. л.
  • Орегано сушений - 2 ст. л.
  • Часник (подрібнений) - 6 зубків
  • Баранина (різана шматочками 2,5 см) - 450 г
  • Помідори-черрі - 16 штук
  • Перець болгарський зелений (очищений від насіння і нарізаний кубиками 2,5 см) - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста салатний (нарізаний часточками 2,5 см) - 1 шт.
  • Масло рослинне для змащування решітки гриля
Приготування

Як робити: Шашлики з баранини і овочів? Дуже просто читайте далі...

1. У мисці змішати лимонний сік, олія, орегано і часник, добре перемішати. Від загальної маси відібрати 1/4 склянки маринаду для змащування, накрити і поставити в холодильник. Залишився маринад перелити у великий пластиковий пакет із застібками, туди ж викласти м'ясо, застебнути пакет і покласти в холодильник мінімум на 8 годин, а краще на 10, періодично перемішуючи м'ясо з маринадом.

2. Решітку гриля змастити рослинним маслом, а сам включити гриль для попереднього розігріву до середньої температури. М'ясо дістати з маринаду. На металеві шампури нанизати по черзі м'ясо, помідори, цибулю і перець. Викласти шашлики на рештку гриля і готувати, не накриваючи, близько 3 хвилин з кожного боку. Потім змастити шашлики зі всіх сторін зарезервованим маринадом і смажить ще хвилин 8-10. Готові шашлики змастити маринадом і подавати відразу ж.

Вгору