Шашлик з м'яса, ананаса і болгарського перцю

12

Відмінні шашлики для любителів гостренького. Яловичина настоюється в гострому маринаді, а потім смажиться з ананасом і болгарським перцем.

Продукти
  • Цукор коричневий - 3/4 склянки
  • Вода - 3/4 склянки
  • арахісове Масло - 1 склянка
  • Соус соєвий - 1 склянка
  • медовий Соус барбекю - 3/4 склянки
  • Олія рослинна - 1 / 3 склянки
  • Гострий перцевий соус - 1 ч. л.
  • Часник (подрібнений) - 3 зубки
  • Яловиче філе (різане тонкими смужками) - 1 кг
  • Імбир мелений - 2 ч. л.
  • Ананас свіжий (нарізаний кубиками 2,5 см) - 1 шт.
  • Перець болгарський червоний (різаний квадратами 2,5 см) - 2 шт. Рис варений на гарнір (за бажанням)
Приготування

Як робити: Шашлик з м'яса, ананаса і болгарського перцю? Дуже просто читайте далі...

1. У невеликому сотейнику змішати коричневий цукор і 3/4 склянки води. Поставити сотейник на слабкий вогонь і заважати до повного розчинення цукру. Зняти сотейник з плити, додати арахісове масло, соєвий соус, соус барбекю, рослинне масло, перцевий соус і часник.

2. Від загальної кількості маринаду відібрати 3 склянки і налити в великий пластиковий пакет із застібками. Викласти в пакет з маринадом м'ясо, застебнути пакет і добре струсити. Покласти пакет з м'ясом в холодильник на 4 години. Залишився маринад накрити і поставити в холодильник.

3. Дістати пакет з м'ясом з холодильника, а м'ясо з пакета. Ананас посипати імбиром. На 16 вимочених дерев'яних паличок нанизати по черзі м'ясо, ананас і болгарський перець (смужки яловичини нанизуються гармошкою).

4. Викласти шашлики на розігрітий гриль і готувати під кришкою гриля 5-7 хвилин з кожного боку, до готовності м'яса.

Подавати шашлики з м'яса, ананаса і перцю гарячими з рисом і зарезервованим маринадом.

Вгору