Шашлик з курки в часниково-цибульному маринаді

12 4 180 хв.

Літо вважається не тільки часом безперервного смаження шашликів, але і часом активних дієт серед дівчат. Не всі знають, але поєднати приємне з корисним цілком можливо — і шашлик на природі з друзями поїсти, і не нашкодити фігурі.

Продукти
  • Біле куряче філе (грудка) – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Помідори – 0,3 кг
  • Спеції для курки – 3 ст. ложки
  • (я віддаю перевагу суміш з чорного і червоного перцю, базиліку, каррі, куркуми, куміна і солі)
Приготування

Як робити: Шашлик з курки в часниково-цибульному маринаді? Дуже просто читайте далі...

Літо вважається не тільки часом безперервного смаження шашликів (за дослідженнями британських учених влітку людина здатна з'їсти в 3 рази більше соковитих шашликів, ніж в будь який інший час року), але і часом активних дієт серед дівчат (за статистикою 9,5 дівчат з 10 намагаються заморити себе голодом, щоб бути ще кращим).

Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати шашлик з курки в часниково-цибульному маринаді:

Починаємо з підготовки м'яса до маринування. М'ясо повинно бути відокремлене від кісток і шкіри (я просто купую готове філе), кімнатної температури. Перед тим, як його розібрати на шматочки, обполіскуємо водою.

Шаг №2

Далі легкими рухами перетворюємо курячу грудку в рівні (або близькі до того) шматки. На відміну від свинини курку я ріжу трохи дрібніше (4х4 см приблизно), шматочки у мене виходять трохи плоскими. Грудка славиться тим, що при приготуванні швидко висихає, але ми цього не допустимо.

Шаг №3

Дрібно нарізаємо помідори і відправляємо до м'яса. До речі, помідори подрібнити за допомогою блендера або комбайна. Помідорний сік зробить м'ясо більш соковитим.
Далі подрібнюємо часник, нарізаємо півкільцями цибулю і додаємо до м'яса. Часниково-цибулевий сік додасть курці приємний аромат і смак, а також зробить м'ясо ще м'якше.

Шаг №4

Останній штрих – спеції. Додаємо і ретельно перемішуємо. Якщо помідори не дуже соковиті, можна додати трохи води. Закриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на пару-трійку годин. Взагалі курка маринується досить швидко, тому я не рекомендую залишати її в маринаді надовго. Солити краще в самому кінці.

Шаг №5

Нанизуємо м'ясо на шампури. Я собі не зраджую – готую тільки на дерев'яних шампурах. Неспроста, до речі. Деякий час назад, під час приготування шашлику я вирішила його спробувати на предмет готовності, і не просто надрізати або відірвати шматочок, а з шампура. Ще тиждень ходила в ролі Джокера — на одну сторону з смужкою від краєчка рота і вбік по щоці – опіки ж так прикрашають жінку (сподіваюся табличку «сарказм» діставати не варто).

Шаг №6

Відволіклися. Повертаємося до наших шашликів. Все в першій бойовій готовності: м'ясо вже на шампурах, а вугілля палають жаром – вперед готувати! Курка готується дуже швидко, тому потребує пильності і трохи поливаний водичкою (можна з оцтом). 10-15 хвилин — і шашлик з курки знімаємо.

Шаг №7

Подавати шашлик з курки в класичній річної манері – зі свіжими овочами або овочевим гарніром, приготованим на вугіллі (до речі, про це теж розповім, але пізніше). Відмінний дієтичний обід.
Приємного апетиту! Будьте у формі – їжте шашлики.

Вгору