Шашлик з яловичини зі сливовим соусом

10 4

Яловичина маринується в винно-цибульному маринаді і подається зі сливовим соусом.

Продукти
  • Філе яловиче — 800 г
  • ріпчаста Цибуля (нарізаний соломкою) — 1 шт.
  • Вино червоне сухе — 200 г
  • Масло вершкове — 15 г
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Лимонні дольки для сервірування
  • Салатні листя для сервірування
  • *
  • Для соусу:
  • Сливи зелені або червоні — 300 г
  • Вода — 400 г
  • Часник — 2 зубки
  • Кінза свіжа (рублена) — 45 г (3 ст. л.)
  • Сіль — за смаком
  • Перець кайенский — 1 щіпка
Приготування

Як робити: Шашлик з яловичини зі сливовим соусом? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати шашлик з яловичини:

1. М'ясо порізати шматочками 3-4 див. Скласти м'ясо у велику миску, посипати сіллю і перцем, додати ріпчасту цибулю і вино, добре перемішати (фото 1). Накрити миску харчовою плівкою і поставити в холодильник на 3 години.

2. Приготувати соус. Сливи покласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і варити на середньо-слабкому вогні близько 20 хвилин. Потім дістати сливи з каструлі, а рідину не виливати.

3. Остиглі сливи розрізати навпіл, видалити кісточку (фото 2), а самі сливи покласти в чашу кухонного процесора. Додати в процесор часник, кінзу і близько 5 ст. ложок рідини, в якій варились сливи. Подрібнити до пюреобразного стану. Потім, продовжуючи збивати, ввести по одній столовій ложці все тієї ж рідини, доводячи соус до кремоподібного стану. Додати в соус сіль і кайенский перець, ще раз добре перемішати.

4. Включити гриль для попереднього розігріву. Розтопити на плиті 1 ст. ложку вершкового масла.

5. М'ясо нанизить на шампури, змастити вершковим маслом і викласти на розігрітий гриль, смажити шашлик з яловичини близько 10-15 хвилин, періодично перевертаючи (до красивого коричневого кольору).

6. Подавати шашалыки з салатними листям і сливовим соусом. Також до шашлику з яловичини можна подати лимонні дольки.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору