Шашлички Якіторі з курячих сердечок (у російському виконанні)

7

Чомусь я впевнена, що також як і мене, вас дуже часто виникає питання: «Що приготувати?» Деколи хочеться чогось незвичайного, але простого у приготуванні, а ще краще — і не дуже витратного з фінансів. Давайте спробуємо приготувати класичні японські шашлички Якіторі. Робити їх можна з різних продуктів: риба, морепродукти, м'ясо і субпродукти птиці. Ми зробимо шашлички з курячих сердечок.

Продукти
  • Для шашличків Якіторі:
  • Курячі сердечка — 600 г
  • Соус Якіторі — 100 г
  • Кунжутне насіння для прикраси — 10-20 г
  • Для гарніру:
  • Рисова локшина або фунчоза
  • Огірок свіжий — 1 шт
  • Помідори свіжі — 2 шт.
  • Соєвий соус — за смаком
Приготування

Як робити: Шашлички Якіторі з курячих сердечок (у російському виконанні)? Дуже просто читайте далі...

1. Візьмемо 600 г вже обрізаних від зайвого жиру і жилок, промитих курячих сердечок і замаринуем їх в соусі Якіторі. Готовий соус продається зараз, як мені здається, у багатьох магазинах. Цей соус можна приготувати і самостійно, але я порахувала, що це буде досить затратно по часу (знайти по місту всі необхідні продукти іноді буває проблематично) і по фінансам. Тому я придбала готовий магазинний соус.

Наші сердечка залишаємо маринуватися не менше ніж на годину. Як і будь-шашлик, чим довше вони будуть знаходиться в маринаді, тим смачніше.

2. Коли наші сердечка промаринуются, ми беремо шпажки, які попередньо вымочим у воді, для того, щоб при смаженні вони не горіли. Нанизуємо на шпажки сердечка. Звичайно, в ідеалі, ці шашлики смажити на грилі або на відкритих вугіллі, але в мене такої можливості немає, тому я смажу їх просто на злегка змащеній олією, добре розігрітій сковороді з товстим дном. Смажимо шашлики, регулярно перевертаючи, до готовності.

3. Поки сердечка смажаться, ми приготуємо до них гарнір.

Замочимо в окропі рисову локшину і залишимо на 15 хвилин, після промиємо холодною водою. Рисова локшина готова.

4. Огірки і помідори ріжемо великими кубиками, поливаємо соєвим соусом за смаком і трохи збризкуємо соняшниковою олією.

5. Сердечка смажаться досить швидко, в мене по часу це зайняло близько 15 хвилин. Але якщо у вас сердечка великі, то це може зайняти трохи більше часу.

6. Знімаємо сердечка з вогню, гарнируем свіжими овочами і рисовою локшиною, збризкуємо соєвим соусом, посипаємо кунжутом і подаємо до столу.

Приємного апетиту! Радуйте себе і своїх близьких!

Вгору