Шарлотка з яблук

7 8 30 хв. 60 хв.

Для любителів яблук. Робимо шарлотку з яблук і батона. Продукти звичайні і майже завжди є вдома. Також цілком підійде черствий батон. А результат вас порадує своїм смаком:)

Продукти
  • Батон білий (400-500 г)- 1 шт.
  • Яйця курячі — 2 шт
  • Молоко — 1 склянка
  • середнє Яблуко — 10 шт
  • Цукор — 100 г
  • Масло вершкове — 50 р
  • Кориця — 0,5 ч. ложки
Покрокове приготування
1 Шарлотка з яблук, шаг 1

Продукти для шарлотки з яблук і батона перед вами.

Включити духовку для розігріву.

:)
2 Шарлотка з яблук, шаг 2

Як приготувати шарлотку з яблуками з батона:

Вбити в миску яйця. До яйцям додати молоко.

3 Шарлотка з яблук, шаг 3

Добре збити віночком яйця з молоком.

4 Шарлотка з яблук, шаг 4

Яблука помити, очистити від шкірки і серцевини. Нарізати невеликими шматочками.

5 Шарлотка з яблук, шаг 5

Дно і стінка каструлі (форми) змастити жиром (олією).

6 Шарлотка з яблук, шаг 6

Порізати батон на тоненькі грінки (товщиною 0,7-1 см).

7 Шарлотка з яблук, шаг 7

Грінки потім вмочити у збиті з молоком яйця. Потрібно, щоб шматочки батона гарненько просочилися молочно-яєчною сумішшю.

8 Шарлотка з яблук, шаг 8

Дно і стінки змащеній жиром каструлі (форми) вистелити грінками.

9 Шарлотка з яблук, шаг 9

Грінки посипати цукром з корицею (половина всього цукру і половина всієї кориці).

10 Шарлотка з яблук, шаг 10

Середину наповнити очищеними і нашаткованими яблуками.

11 Шарлотка з яблук, шаг 11

Посипати їх цукром (залишилася половиною порції) і корицею (всієї, що залишилася).

12 Шарлотка з яблук, шаг 12

Вершкове масло нарізати шматочками.

13 Шарлотка з яблук, шаг 13

Потім на яблука викласти шматочки вершкового масла.

14 Шарлотка з яблук, шаг 14

Прикрити грінками.

15 Шарлотка з яблук, шаг 15

Поставити форму на середню полицю і випікати в гарячій духовці (200°) протягом 30-40 хвилин.
Потім шарлотку остудити.

16 Шарлотка з яблук, шаг 16

Холодну шарлотку з яблук і батона викласти на тарілку і посипати цукром.
Приємного апетиту!

Вгору