Шарлотка з яблук

4 8 30 хв. 70 хв.

Рецепт шарлотки з яблук і чорного хліба дуже незвичайний.

Продукти
  • Яблука кислі (антонівка) - 10 шт.
  • чорні Сухарі - 150 г
  • Цукор - 200-300 г
  • Масло вершкове - 100 г
Покрокове приготування
1 Шарлотка з яблук, шаг 1

Підготувати продукти для шарлотки з яблук.

Духовку розігріти до 170 градусів.

:)
2 Шарлотка з яблук, шаг 2

Як приготувати шарлотку з яблук:

Сухарі стовкти або перемолоти.

3 Шарлотка з яблук, шаг 3

Яблука очистити від шкірки і насіння і дрібно нарізати.

4 Шарлотка з яблук, шаг 4

Жароміцну каструлю застелити фольгою. Каструлю змастити вершковим маслом (густо змастити, використовувати приблизно 25 р масла).

5 Шарлотка з яблук, шаг 5

Насипати в неї шар товчених сухарів (75 г).

6 Шарлотка з яблук, шаг 6

На них покласти дрібно нарізані яблука (половину порції).

7 Шарлотка з яблук, шаг 7

Пересипати їх цукром (100-150 г).

8 Шарлотка з яблук, шаг 8

Зверху покласти масло шматочками (35-40 г).

9 Шарлотка з яблук, шаг 9

Потім знову покласти ряд сухарів.

10 Шарлотка з яблук, шаг 10

Потім ряд яблук, ряд цукру.

11 Шарлотка з яблук, шаг 11

Зверху (після того, як засипати цукром) покласти кілька шматочків масла (решта 35-40 г).

Каструлю закрити кришкою і поставити в духовку з невеликим жаром на 30-35 хвилин. Яблука повинні стати м'якими.

12 Шарлотка з яблук, шаг 12

Коли яблука стануть м'якими і сухарі наберуть сік, вийняти шарлотку. Можна подавати у тому ж блюді, а можна, коли шарлотка охолоне, перевернути її на плоский піднос.

13 Шарлотка з яблук, шаг 13

Хороша така шарлотка в гарячому або холодному вигляді. Подавати шарлотку з яблук і сухарів рекомендують з холодними вершками.

Вгору