Шарлотка хлібна з яблуками

6 8

Корж для такої шарлотки готується з скибочок білого хліба, а начинка — традиційно яблучна.

Продукти
  • Хліб білий — 10 скибочок
  • Яблука — 6-8 шт.
  • Масло вершкове — 60 г
  • Яйце — 1 шт
  • Молоко — 150 г
  • Цукор — 130 г
Приготування

Як робити: Шарлотка хлібна з яблуками? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати хлібну шарлотку з яблуками:

1. Включити духовку для попереднього розігріву до 200 градусів. Змастити жаростійку форму діаметром 20 см 10 грамами вершкового масла.

2. У мисці злегка збити яйце з молоком (фото 1).

3. Розрізати навпіл 5 скибочок хліба. Брати по одній половинці, вмочати в молоці і обкласти цими половинками борти форми. Залишилися цілі скибки хліба викласти на дно форми (фото 2).

4. Вершкове масло порізати дрібними кубиками. Яблука почистити і порізати маленькими шматочками.

5. Половину яблук викласти у форму, застелену скибочками хліба, посипати половиною цукру, викласти половину різаного олії. Зверху викласти решту яблук, посипати цукром і шматочками масла.

6. Помістити форму з шарлотка в розігріту духовку, випікати близько 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 градусів, випікати хлібну шарлотку з яблуками ще близько 35 хвилин, до золотистого кольору.

7. Готову хлібну шарлотку з яблуками дістати з форми і подавати відразу ж.

Покрокове приготування

Шаг №1

Фото 1.

Шаг №2

Фото 2.

Вгору