Печериці, мариновані на швидку руку

8

Рекомендую запастися маринованими грибочками. І для супу знадобляться, і для салату. Печериці, мариновані на швидку руку, можна заготовити про запас або відразу застосовувати після повного остигання.

Продукти
  • Печериці — 1 кг.
  • Вода — 1 л.
  • Перець духмяний горошком — 5 шт.
  • Перець чорний горошком — 8 шт.
  • Лавровий лист — 5 шт.
  • Оцет 9% — 0,25 склянки (50 г)
  • Сіль — 1 ст. ложка (15 г), Цукор 1,5-2 ст. ложки(20-25 м)
Приготування

Як робити: Печериці, мариновані на швидку руку? Дуже просто читайте далі...

З цієї кількості інгредієнтів виходить 2 л консервованих маринованих печериць.

Покрокове приготування

Шаг №1

Як маринувати печериці:

Гриби перебрати. Великі розрізати на 2-4 частини, маленькі залишити цілими.

Шаг №2

Гриби добре промити. Не чистити.

Шаг №3

Зробити маринад. Для цього закип'ятити воду, додати сіль, цукор, спеції.

Шаг №4

Помістити в киплячий маринад гриби. Довести до кипіння. Варити на невеликому вогні 15-20 хвилин. В кінці варіння додати оцет. Перемішати.

Шаг №5

Банки і кришки промити, простерилізувати будь-яким способом. В баночки викласти гриби, залити маринадом.

Шаг №6

Банки закатати кришками. Печериці, мариновані на швидку руку, готові.

Вгору