Шакшука гостра

9 4

Яйця готуються в гострому овочевому соусі і подаються з мигдалевими пелюстками.

Продукти
  • Яйця — 4 шт.
  • Помідори (рубані) — 4 шт.
  • Перець болгарський жовтий (нарізаний смужками) — 1 шт.
  • Перець халапеньо (рубаний) — 1 шт.
  • Мигдальні пелюстки — 2 ст. л.
  • Масло оливкове — 1 ст. л.
  • Перець чилі сушений, мелений — 1 ч. л. (за смаком)
  • Кумін мелений — 0,5 ч. л.
  • Авокадо (рубаний) (за бажанням)
Приготування

Як робити: Шакшука гостра? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати шакшуку гостру:

1. У великій сковороді обсмажити мигдаль до золотистого кольору, приблизно 4-5 хвилин. Пересипати мигдаль на тарілку.

2. У тій же сковороді розігріти оливкову олію, викласти болгарський перець халапеньйо, смажити, помішуючи, близько 2 хвилин. Додати помідори, порошок чилі, кумін і 0,25 ч. ложки солі. Готувати, помішуючи, близько 5 хвилин.

3. На овочеву суміш акуратно вилити 4 яйця, щоб вони були цілими і перебували на невеликій відстані один від одного. Накрити сковороду кришкою, готувати шакшуку на середньо-слабкому вогні 3-5 хвилин, до моменту коли схопиться білок. Посипати шакшуку мигдалевими пелюстками. Можна також посипати шматочками авокадо (за бажанням).

Вгору