Шакшука

13

Блюдо з яєць, помідорів. Шакшука на піті, з фетою.

Продукти
  • Яйце куряче — 1 шт
  • Помідори — 150 г
  • Томат паста — 1 ст. л.
  • Масло вершкове — 10 г
  • Цибуля ріпчаста — 40 г
  • Сир фета — 10 г
  • Цибуля зелена — за смаком
  • Для піти:
  • Борошно — 200 г
  • Вода — 70 мл
  • Олія оливкова — 1 ст. л.
  • Сіль
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Дріжджі сухі — 1 ч. л.
Приготування

Як робити: Шакшука? Дуже просто читайте далі...

Як приготувати шакшуку:

1. Почнемо з піти. Тісто завжди роблю «на око», тому пропорції дав зразкові. Замішуємо звичайне дріжджове тісто, злегка липнущее і еластичне. Накриваємо плівкою і залишаємо, поки не збільшиться в 3 рази.

Далі обминаємо тісто, ділимо на дві або три частини, скачуємо їх у кульки, потім розгортаємо в коржі товщиною 0,5 див. Залишаємо їх на 30 хвилин, накривши рушником.

З однієї піти я приготував шакшуку, з решти зробив шаверму.

2. Помідори надрізаємо хрестиком, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку.

Обсмажуємо на сковороді цибулю. Потім додаємо часник, обсмажуємо і додаємо томати, довільно нарізані. Готуємо до м'якості томатів, розминаючи їх ложкою.

Додаємо томатну пасту, шматочок вершкового масла, сіль, перець, петрушку, мелений коріандр. Підливаємо трохи води і тушкуємо на малому вогні близько 10 хвилин.

3. Нагріваємо сковороду на середньому вогні і кладемо на неї корж, без масла готуємо, на сухій сковороді. Коли дно піти зарум'яниться, перевертаємо її, укладаємо на піту томатну масу, в серединку розбиваємо яйце, присаливаем, накриваємо кришкою і готуємо шакшуку, поки білок не почне біліти. Можна також поставити шакшуку в духовку на саму верхню решітку з верхнім нагріванням.

Готову шакшуку я посипав зеленою цибулею і сиром фета. Приємного апетиту!

Вгору