Сердечка у вершковому соусі з грибами

13 5 20 хв. 50 хв.

Сердечка тушковані з грибами у вершковому соусі. Прості в приготуванні і дуже смачні!

Продукти
  • Сердечка (курячі, индюшиные тощо) - 600 г
  • Гриби заморожені - 200 г
  • Цибуля - 1 шт
  • Морква - 1 шт.
  • Селера стеблевый - 1 черешок
  • Бульйон - 250-300 мл
  • Вершки - 200 мл
  • Аджика домашня або томатна сальса - 2-3 ст.л.
  • Вино червоне сухе - 100 мл
  • Сіль
  • Олія рослинна
Приготування

Як робити: Сердечка у вершковому соусі з грибами? Дуже просто читайте далі...

Коли я була маленькою, сердечка окремо не продавали. Пам'ятаю, як мама купувала курку, і там був звичайно один шлуночок, одна печінка і одне сердечко. Яким воно здавалося смачним...справжній делікатес! І ми з сестрою ділили навпіл. Так що тепер, коли всюди достаток субпродуктів, і багато морщать носики при їх згадці, я, навпаки, радію, що часто можна готувати з них різні страви. Дешево і смачно!

Покрокове приготування
1 Сердечка у вершковому соусі з грибами, шаг 1

Як приготувати сердечка у вершковому соусі:
Сердечка, у мене - ягня. Але підійдуть і індичі, курячі. Потрібно їх розрізати, ретельно промити від залишків крові. Обрізати жир і вирізати залишки судин.

:)
2 Сердечка у вершковому соусі з грибами, шаг 2

Нам знадобляться також гриби. У мене опеньки і печериці заморожені. Розморожувати їх необов'язково.

3 Сердечка у вершковому соусі з грибами, шаг 3

На олії обсмажуємо цибулю, моркву і селеру, порізані кубиками.

4 Сердечка у вершковому соусі з грибами, шаг 4

Додаємо порізані сердечка. Якщо сердечка курячі, то їх можна залишити цілком. Обсмажуємо.

5 Сердечка у вершковому соусі з грибами, шаг 5

Додаємо півкелиха червоного сухого вина. Даємо провину випаруватися, помішуємо. Це тому, що ягня має специфічний смак. Якщо у вас сердечка індички або курки, додати вино не обов'язково.

6 Сердечка у вершковому соусі з грибами, шаг 6

Додаємо гриби, обсмажуємо. Додаємо воду або бульйон, якщо є під рукою, і тушкуємо півгодини на повільному вогні, можна прикрити кришкою.

7 Сердечка у вершковому соусі з грибами, шаг 7

Коли бульйон майже весь випарувався, вливаємо вершки.

8 Сердечка у вершковому соусі з грибами, шаг 8

Додаємо трохи домашньої аджики або томатної сальси. Пробуємо на сіль і тушкуємо сердечка у вершковому соусі ще 10 хв.

9 Сердечка у вершковому соусі з грибами, шаг 9

Можна подавати сердечка у вершковому соусі з овочами або пастою.

10 Сердечка у вершковому соусі з грибами, шаг 10

А можна підсмажити на сковороді варений рис і додати сердечка з соусом, перемішати і посипати тертим сиром. Смакота!!! Приємного апетиту!

Вгору