Сербська плескавіца

11 1

Плескавіца - це сербська котлета з начинкою.

Продукти
  • на одну порцію знадобиться:
  • свинина - 200 г
  • цибуля ріпчаста - 1 маленька головка
  • часник - 1 середній або великий зубок
  • гірчиця - 1,5 ч.л.
  • мелена солодка паприка - 0,5 ч.л.
  • орегано - 1 щіпка
  • базилік - 1 пучок
  • сіль і перець за смаком
  • начинка:
  • сир гауда
  • копчена грудинка
Приготування

Як робити: Сербська плескавіца? Дуже просто читайте далі...

Беремо м'ясо, рубаємо його у фарш, робимо з нього руками корж, солимо, перчимо, додаємо сухої паприки, орегано, базилік, рубаний лук, рубаний часник, гірчицю 1 ч.л. і місимо як слід. Знову робимо коржик з фаршу товщиною трохи менше сантиметра. На одну половину коржа кладемо шарами сир, рубану жирну копчену грудинку, другою половиною коржа (широким ножем піддягніть корж знизу) закриваємо її разом з сиром. Тобто начинка з сиру у нас всередині. На гарячу сковорідку з олією кладемо 2 зубки часнику, смажимо плескавицу з обох сторін поки не підсмажиться як слід. Кладемо на тарілку плескавицу, зверху легкий шар майонезу, мелконарезаний кріп і кільця цибулі. На фото вона у мене з смаженою картоплею.

Вгору