Оселедець по-галицийски

8

Повірте на слово — оселедець виходить дуже ніжна, з легким, витонченим ароматом.

Продукти
  • Філе оселедця (свіже або солоне) — 6 шт.
  • Лимон — 1 шт.
  • Цедра 1-го грейпфрута
  • Цибуля (середнього розміру) — 1 шт
  • Сіль
  • Цукор
  • Чорний перець
  • перець Запашний
Приготування

Як робити: Оселедець по-галицийски? Дуже просто читайте далі...

З джерелом цього рецепта вийшов пердимонокль — була повністю впевнена, що брала цей рецепт у lviv_gastronomy (в ЖЖ — ред.), але скільки не шукала його тепер, посилання так і не знайшла...

*

Можна брати як свіже, так і вже солоне філе оселедця, тільки не в маслі. Якщо беремо солоне — зменшуємо кількість солі в маринаді.

Скажу по секрету — навіть якщо філе в олії, можна промити його під крижаною водою і обсушити — ну, що робити, якщо іншого немає. Головне, щоб смачне і не пересолене.

Цедру з грейпфрута краще зрізати широкими стрічками — зручніше потім її прибирати з банки.

*

1. Нарізаємо філе шматочками, цибулю — півкільцями, лимон — кружечками тонший. Знімаємо цедру з грейпфрута.

2. Все це складаємо в банку, чергуючи між собою.

3. Кип'ятимо воду, додаємо в неї цукор, сіль, спеції. Ніякого оцту не знадобиться — лимон дасть потрібну кислинку. На склянку окропу десь 2 ч. л. цукру і 0,5 ч. л. солі — це якщо філе вже солоне. Маринад повністю остуджуємо!

4. Заливаємо банку доверху, залишаємо промаринуватися. В принципі, через 2 доби вже можна пробувати.

Я відразу розбираю вміст баночки — цедру і лимон викидаю, а цибулю і оселедець перекладаю в іншу баночку, вже без рідини. Цибулю теж виходить чудово смачним.

Не знаю, скільки ця оселедець зберігається в холодильнику — у мене вона з'їдається дня за 3 зазвичай. : ))

Вгору