Оселедець, смажена по-датському

8

Оселедець ми чомусь звикли більше вживати в солоному вигляді. А адже вона дуже смачна смажена. Єдиний недолік - це запах, який супроводжує весь процес смаження. Перетерпимо, включимо витяжку, відкриємо вікна (нехай сусіди знають, що ми готуємо) і, потім будемо з задоволенням їсти цю смачну рибку.

Продукти
  • Оселедець свіжа або морожена - 4 шт.
  • Лимон - 1 шт
  • Сіль
  • Гірчиця (гірчицю вибирайте по смаку, я взяла діжонську з зернами) - 4 чайних ложки
  • Борошно - 150 г
  • Сухарі панірувальні - 150 г
  • Шпик (сало) 100 г
Покрокове приготування

Шаг №1

Як приготувати оселедець смажену:

Оселедець свіжу або розморожену очистити, випатрати, відрізати голови і плавники, добре вимити.

Шаг №2

Кожну оселедець розрізати уздовж навпіл. Вийняти хребет і реберні кістки. Збризнути оселедець лимонним соком і змастити гірчицею з обох сторін.
Змішати борошно з панірувальними сухарями і обваляти в цій суміші шматки оселедця.

Шаг №3

Нарізати кубиками шпик і витопити.

Шаг №4

На цьому жирі обсмажити підготовлену оселедець з двох сторін. Посолити небагато.

Шаг №5

Подати оселедець смажену можна з картопляним салатом або картопляним пюре.
Приємного апетиту!

Вгору