Здобне дріжджове тісто

6

З такого здобного дріжджового тіста готується французька бріош. Тісто готується довго, але у нього багато переваг. Вироби, приготовлені з такого тіста, добре тримають форму за рахунок того, що тісто в міру піднімається при випіканні, але при цьому готові вироби ніжні і повітряні.

Продукти
  • Борошно — 600-700 г
  • Яйця — 5 шт
  • Цукор — 70 г
  • Дріжджі сухі — 2 ч. л.
  • Масло вершкове, кімнатної температури — 200 г
  • Молоко тепле — 250 г
  • Сіль — щіпка
Покрокове приготування

Шаг №1

Шаг №2

У велику миску для замісу тіста налити тепле молоко.

Шаг №3

Насипати в молоко, дріжджі.

Шаг №4

Додати половину цукру і 1 ст. л. борошна, злегка перемішати. Відставити на 5 хвилин.

Шаг №5

Яйця злегка збити в окремому посуді.

Шаг №6

У миску з молоком і дріжджами додати цукор, що залишився і яйця, перемішати.

Шаг №7

Викласти в миску половину м'якого масла і насипати половину борошна.

Шаг №8

Замішувати тісто, поступово додаючи борошно.

Шаг №9

Коли тісто буде майже готове, тобто перестане прилипати до рук, потрібно додати вершкове масло.

Шаг №10

Місити тісто до повного вимішування олії, приблизно ще 5 хвилин. Готове тісто має добре відставати від стінок миски і зовсім не прилипати до рук.
Накрити тісто і помістити в холодильник на 3-6 годин.

Шаг №11

Після цього дістати тісто з холодильника і формувати вироби.
Дуже добре формувати з цього тесту фігурні булочки, рогалики, ватрушки, а також круасани. Відмінно підходить тісто для виробів з солодкою поливою й різними візерунками, т. к. тісто не дуже солодке.

Вгору